Cik minūtes izturēs baltkrievi?

2009-05-06

Sekoju RUS - BLR spēlei, pagaidām baltkrieviem izteikti veicas, ka ripa viņu vārtos nav vēl pabijusi, bet ir skaidrs, ka pirmajiem vārtiem uzreiz sekos otrie-trešie-ceturtie. Līdz ar to Baltkrievijai ir tikai viena cerība - noturēties iespējami ilgāk. Nupat Peregožins gandrīz pārspēja Mezinu, bet gandrīz neskaitās. Tomēr es nespēju noticēt tam, ka Baltkrievija spētu noturēties kaut līdz perioda beigām, un nekas, ka Radulovs guvis traumu. Uzbrukumā Baltkrievijai nekas nesanāk - un ne tāpēc ka krievi neļaut viņiem spēlēt, bet tāpēc, ka redzams, ka baltkrieviem trīc kājas, tikko šķērsota sarkanā līnija. Šim rakstam spiedīšu "publish" līdz ar pirmā perioda beigām, kad būs skaidrs, kā baltkrievi būs noturējušies. Pagaidām vēl 0-0.
Abām komandām ļoti daudz brāķa spēlē, pret nopietnākiem pretiniekiem Krievijai nevajadzētu šādi spēlēt. Protams, visu laiku izskatās, ka Krievija būtu vairākumā, baltkrievi tikai paretām spēj izmest ripu no savas zonas. Un tomēr - vēl divas minūtes ir noturējušies. Atkal krievi uzbrukumā, baltkrieviem noraidījums. Tā vismaz šķiet - video šausmīgi raustās, un komentārs zviedru valodā. Nē, tomēr nav noraidījuma. Atkal labi nospēlē Mezins, tverot Frolova metienu. Baltkrievi mēģina tikt retā pretuzbrukumā, bet laikam - zona. Nē, tomēr noraidījums Krievijai - Kurjanovam par "tripping".
Ko baltkrievi spēs vairākumā? Sākas tradicionāli - krievi uzvar iemetienā un izmet ripu no zonas. Baltkrievi nekādi nespēj nostāties - tikko ieiet zonā, tā krievi pārtver ripu un tagad vēl pretuzbrukums. Vai vārti? Atkal uzkārās video. Nē, vārtu nav. Bet uzbrukumā Baltkrievijai nekas neizdodas. Jau 100 sekundes vairākumā un viņi nav pat īsti bijuši Krievijas zonā, šoreiz mēģina tur nostiprināties, vienkārši iemetot ripu. Atkal neveiksmīgi. Vairākums principā izniekots. Tikai pēdējās tā sekundēs beidzot tiek zonā, bet metiena pa vārtiem nav. Ripa pie Brizgalova. Rit pēdējā minūte pirmajā periodā. Pateicoties vairākumam Baltkrievija vēl kādu brīdi noturējusies. Es jau esmu par Baltkrieviju, to laikam varēju pat papildu neteikt. Viss, pirmais periods noslēdzies - 20 minūtes Baltkrievija ir izturējusi. Pat ja beigās būs 6-0 Krievijas labā, vismaz pirmo periodu "baltie krievi" nospēlēja ļoti veiksmīgi, un paldies viņiem par to. Domājams gan, ka uz laiku, kad būšu mājās no darba (ap 18:30) rezultāts vairs nebūs tik patīkams Baltkrievijai (un man). Bet - laiks rādīs.