Atkal par hokeju

2010-02-21

Pirms dažām dienām dominējošā noskaņa sporta forumos bija - mūsējie favorītiem parādīs zobus, spēlējot KHL čali ir pamatīgi progresējuši un tagad arī NHL večiem var likt trūkties. Un pat ja būs zaudējumi - tad cienīgi un spraigā cīņā (izņēmumu veidoja vienīgi tie fani, kuri uzskata, ka komanda, kuras rindās būtu Ivanāns un Kulda, būtu vēl spēcīgāka).
Tagad pēc trim zaudējumiem un it īpaši pēc sagrāves pret Slovākiju noskaņojums ir diametrāli pretējs un nav vairs tālu līdz brīdim, kad hokeja izlasi sāks pielīdzināt Latvijas slēpotājiem un saukt par tūristiem.
Lai arī rezultāts spēlē pret Slovākiju patiešām ir skarbs, vērts tomēr atcerēties šādas lietas:
1. Slovākija ir bijusi pasaules čempione hokejā. Latvijai augstākais sasniegums - 7.vieta
2. Pilnīgi visi 23 Slovākijas izlases hokejisti ir spēlējuši NHL. Jā, Ivanam Barankam tur bija tikai viena spēle (tāpat kā mūsu Daugaviņam) un arī trešais vārtsargs Staņa NHL aizvadīja tikai dažus mačus, un tomēr - tas ir kvalitātes rādītājs. No Latvijas komandas NHL spēlējuši 6 hokejisti.
3. Latvijas komanda (ja neskaita superveterānu bez komandas vārtsargu Naumovu) ir gados jaunāka un mazāk pieredzējusi.
4. Stenlija kausa ieguvēji Latvijas komandā - nav pārstāvēti. Slovākijai - Šatans, Cibaks, Kopeckis. Kopā - 3.
5. Dalība NHL zvaigžņu spēlē. Latvijas komandā - nav. Slovākijai - Palfijs (4), Demitra (3), Šatans (2), Višņovskis (1), Hara (4), Marians Hossa (4), Gaboriks (2). Kopā - 7 spēlētāji.
Īsi sakot - be real, mūsējiem sasniegums ir dalība šādā pasākumā, un gaidīt no komandas kaut kādus rezultātus šeit ir patiešām naivi. Kaut vai tāpēc, ka Rīgas Dinamo Marsels Hosa ir pārliecinoši labākais uzbrucējs, kamēr Slovākijas izlasē viņš nebūt nav pirmā kaluma zvaigzne. Un tādus Latvijas uzbrucējus, kuri būtu Hosas līmenī un nespēlētu "Dinamo", es arī nezinu.