3000!

2010-11-05

Beidzot esmu izpildījis vienu ilgu laiku veiktu uzdevumu - nobraukt sezonas laikā ar velosipēdu 3000km. Patiesībā pat nezinu, vai jebkad iepriekš man ir izdevies sasniegt šādu sezonas ODO, pēdējos gados nobraukums svārstījās ap 2000, un līdz ar trīs tūkstoši bija visai ambiciozs mērķis. Neko daudz nopietnu braucienu šogad atkal jau uzorganizēt neizdevās, plānos nākamajai vasarai atliek vesela virkne velo pasākumu:
1) nedēļas brauciens pa ārzemēm (jau divas reizes šī lieta ir izgāzusies, varbūt trešā būs laba?)
2) 200 kilometri vienā dienā - domājams, jau šogad plānotā Zilupe-Ērgļi-Rīga brauciena veidā;
3) "veco laiku" stila brauciens ar vismaz kādu daļu no skolas laiku čomiem, ar ko kopā tika veikti neskaitāmi kilometri.
Kad strādāju Bolderājā, biju domājis, ka varēšu 3k nobraukt līdz 1.oktobrim, jo rēķinājos, ka ilgāk par kādu 10.oktobri diez vai uz darbu varēšu riteņot. Taču nomainot darbu samazinājās distance, kas braucama uz darbu, vienlaikus pagarinot sezonu (jo braukt uz Mūkusalas ielu principā var kaut vai visu ziemu).
Līdz ar to oficiāli 3000 kilometru atzīme sasniegta 5.novembrī, sezona sākta 2.aprīlī. Nav slikti, manuprāt. Redzēs, cik vēl nobraukšu līdz gada beigām, jo jau minēts, ka sasniegtais līmenis neliek man nolikt velosipēdu ziemot.