Latvijas pilsētu futbola rangu tabula

Izdomāju sarangot Latvijas pilsētas pēc to panākumiem futbolā, lai noskaidrotu, kurām tad pilsētām Latvijā kopumā ir spožākā futbola vēsture. Sistēma ir gaužām vienkārša:
1) par katras komandas 1 sezonas spēlēšanu Latvijas līgā - 1 punkts
2) par katru izcīnīto 3.vietu augstākajā līgā - papildu 1 punkts
3) par katru 2.vietu augstākajā līgā - papildu 2 punkti
4) par katru čempiona titulu - papildu 4 punkti
5) par katru izcīnītu Latvijas kausu - papildu 4 punkti
6) par katru Latvijas kausa finālu (zaudētu) - papildu 2 punkti
Tabulā netiek ņemta vērā Rīga, jo uz tās rezultātu fona pārējās pilsētas vienkārši pazustu. Kā redzams tabulā (un kā to varētu arī nojaust), Latvijas futbola provinces galvaspilsēta neapšaubāmi ir Liepāja. Tās komandu kontā ir 17 Latvijas čempionu tituli un 11 uzvaras Latvijas kausā.
2. vietā - Daugavpils ar diviem tituliem un trīs kausiem, kas ir mazāk kā 3.vietas Ventspilij - 3 tiuli un pieci kausi, taču Daugavpils komandas daudz stabilāk bijušas pārstāvētas republikas augstākajā līgā - 55 punkti pret Ventspils 39.
Tālāk seko vesela grupiņa pilsētu, kurās futbols augstākajā līmenī ir bijis pietiekami ilgus laika periodus - Jelgava, Brocēni, Valmiera, Rēzekne, Jūrmala, Kuldīga. Faktiski vien Rēzekne no šīm pilsētām nekad nav bijusi īsti viena no vadošajām republikā, tās rezultātu veido vairāk stabilitāte nekā sevišķi panākumi.
Visubeidzot pārējās ir pilsētas, kurās futbols ir parādījies un nozudis pietiekoši epizodiski un kur nav ilglaicīgu stabilu tradīciju.