Sherlock Holmes: Four great novels
book — UK — 0

7.5
In here you can find all the novels about the worlds greatest detective. Three of them I had already read or seen on TV (but never in English), while the fourth one wasn`t that good. "The Valley of Fear", "The Sign of the Four", "A Study in Scarlet" and "The Hound of the Baskervilles".
Īstenībā jāatzīst, ka es laikam tomēr neesmu īpašs Holmsa cienītājs - lai cik ļoti lai man arī patiktu Konana Doila detektīvu pasniegšanas maniere, es neko vairs neatceros ne no viena no šiem romāniem, izņemot "Bāskerviļu suni", ko es, protams, esmu lasījis latviski, redzējis krievu ekranizācijā un tā tālāk. "Četru zīme" - tas laikam bija tas, ko krievi realizēja kā "Agras dārglietas" - tā lieta par četriem tipiem Indijā, kas bija kļuvuši par kaut kādas baigās mantības īpašniekiem. "Etīde purpura toņos"? Vai tas nebija tas gabals, kur Holmss un Vatsons iepazinās? Droši vien. Bet kas tur notika? Neatceros.
Un tas par spīti tam, ka es šos romānus uzskatu par detektīvmākslas virsotni. Droši vien es detektīvliteratūru nevērtēju pārāk augstu, cik lielisks personāžs lai arī nebūtu Šerloks Holmss.
2004-03-10
comments powered by Disqus