Mazliet no Interneta vēstures

2007-12-20

Vai tu zināji, ka microsoft.com lapa parādījās 1993.gadā, bet apple.com - 1996.gadā? Savukārt domeina vārdu apple reģistrēja ātrāk par microsoft - 1987.gadā (kad tieši MS to izdarīja es nezinu, bet ir zināms, ka vēlāk). Un pirmās versijas viņu mājaslapām izskatījās tā kā augstāk. Glīti, vai ne (it īpaši Microsoft gadījumā.
Deviņdesmit septītajā gadā arī Apple lapa tika palaista īstā nevis Under construction režīmā un var apskatīties, kā tolaik izskatījā abas lapas.
1997
Jāsecina: kā jau deviņdesmitajos.

Un tā viņas izskatās 2007.gadā:
2007

Starp citu, man skatoties kārtējo I`m a Mac / I`m a PC reklāmu radās pretenzijas:
1) pēc definīcijas neeksistē aģitācija "buy a PC", atšķirībā no "buy a Mac", jo pīši, kā zināms, nav vienas kompānijas produkts, līdz ar to tev, piemēram, pērkot laptopu izvēle ir nevis Mac / PC, bet, piemēram, Sony / HP / Acer / Mac / Lenovo;
2) PC un Windows nav viens un tas pats (atšķirībā no Mac un MacOS), līdz ar to formāli ņemot Mac reklāmas ir nevis Mac pārākums pār PC, bet MacOS pārākums pār Windows (parasti runa reklāmās tomēr ir par funkcionalitāti, nevis dizainu, bet tīri datora funkcionalitāte Mac un PC gadījumos īpaši nevarētu atšķirties - dzelži jau principā ir vienādi. Protams, to varētu lieliski pārbaudīt, uzstādot uz vienādu tehnisko parametru PC un Mac`a kaut kādu Linux distributīvu un tad salīdzinot)