Es - dabai

2008-06-16

Ar velosipēdu pārvietojos tik daudz, cik tas ir manu iespēju robežās, jau gadiem ilgi. Ar auto vienatnē braucu tikai, kad no tā nav iespējams izvairīties. Uz darbu - nekad. Turklāt auto mums ir mazlitrāžas ekonomiskais variants. Nebraucu ātri, netērēju lieku degvielu.
Pirms laba laika esmu atteicies no televizora lietošanas, nekādus citus "devaisus" bez vajadzības ieslēgtus arī neturu. Esmu pārstājis visu dienu turēt ieslēgtu mājas datoru, turklāt to izslēdzu arī ar pogu, lai tas nebūtu stand-by režīmā. Darba dators arī mājupejot vienmēr tiek izslēgts. Pusdienās ejot - izslēdzu darba datora monitoru.
Izvairos no nevajadzīgas vienreizējo bateriju izmantošanas, to vietā izmantojot pārlādējamos akumulatorus (kas ir īpaši svarīgi attiecībā uz fotoaparāta lietošanu).
Nekad bez īpašas vajadzības neko nedrukāju, ja drukāju, daru to iespējami kompaktā veidā. No vienas puses apdrukātas lapas izmantoju kā piezīmju papīru (tā darīju jau kopš studiju pirmajiem gadiem).
Uz veikalu ejot, cenšos paņemt līdzi maisiņu no mājām. Ja esmu to aizmirsis, iekrāmēju visu iespējamo somā, pārējo nesu rokās. Reizēm, pērkot bulciņas, tās ielieku iepriekš jau lietotā bulciņu maisiņā, lai arī mazos caurspīdīgos maisiņus nelietotu pārāk lielos daudzumos.
Pēdējā laikā esmu atteicies no sava ieraduma katru dienu ēst gaļu. Par veģetārieti gan pagaidām kļūt negrasos (lai arī principā uz to būtu spējīgs, ar gribasspēku man problēmu nav).
Mežā nedrazoju. Pilsētā nedrazoju. Pat datora desktopu cenšos turēt nepiedrazotu (bet ne vienmēr sanāk). Esmu vienreiz vēlēšanās balsojis par Zaļajiem. Un pēcāk to nožēlojis, jo tie man lika vilties.