Midnight at the Lost and Found
music — USA — 1983

4.0
Pirmais Meat Loaf ieraksts tapa ar Džima Steinmana dziesmām un Toda Rundgrena pēcapstrādi. Otrajā viņa ierakstā vairs nepiedalījās Rundgrens. Trešajā nav ne miņas arī no Steinmana, līdz ar to dziesmas rakstīja vesela brigāde dažādu blēžu un amatieru, pašu Meat Loaf ieskaitot.

Kādi ir mīnusi dziesmām, kuru rakstīšanā piedalījies pats Meat Loaf? Pirmkārt, tie attiecas uz melodijām (jeb - precīzāk sakot - uz to trūkumu), jo šķiet, ka šeit iesaistītā autoru brigāde pat ar guni nespētu atpazīt labu melodiju no sakaltušas takša kakas. Reizēm viņi uztrāpa uz kaut kā vismaz daļēji trāpīga - tituldziesma ir pietiekami normāla (pēc MF standartiem), bet lielākoties dziesmas ir tikpat daiļas kā "Keep Driving" (pilnīgs sviests), "You can never be too sure about the girl". Ja labākajos gadījumos savā karjerā Meat Loaf spēj radīt kvalitatīva mūzikla atmosfēru (kas pats par sevi tāpat nav nekas izcils), tad šis ieraksts ir drīzāk atbilstošs tādam astoņdesmito gadu zaļumballes līmeņa mūziklam. Ja jau pat divi no trim šī ieraksta singliem - "If you really want to" un "Razor`s Edge" ir katastrofāli sviestaini, tad ko varētu gaidīt no pārējām dziesmām.

Iespējams, šis ieraksts būtu labāks, ja Meat Loaf būtu varējis vienoties par Steinmana dziesmu izmantošanu tajā un te būtu iekļauta, piemēram, "Total Eclipse of the Heart", ko rezultātā iedziedāja Bonija Tailere, bet rezultātā sanāca tā, kā sanāca. Proti - stipri draņķīgi. Cik saprotu pat radikālāko MF fanu vidū šis ieraksts nav sevišķi populārs, un te nebūtu par ko brīnīties - tas ir draņķīgs. Līdz ar to nekāda pamata par to sajūsmināties arī nav. Vispār esmu pēdējā laikā secinājis, ka tavā ierakstu krājumā mierīgi varētu neatrasties pat viens vienīgs viņa ieraksts, bet noteikti, ja tu vienu viņa albumu tomēr gribi nopirkt, tad šis nebūs tas viens.
2008-08-06
comments powered by Disqus