Кризис в головах, а не в сортирах

2008-12-23

Kā katru rītu šodien izgāju no mājas 8:30. 37.autobuss uz centru bija pustukšs. Vanšu tilts bija pustukšs. Rīgas centrā bija uz pusi mazāk cilvēku kā vakar.
Vakar, kad arī nekādu skolēnu un studentu satiksmē nebija, cilvēku bija ievērojami vairāk.
Šodien nav brīvdiena. Pēc idejas visiem strādājošajiem vajadzētu būt darbā, izņemot tos, kam atvaļinājums. Taču loģiski būtu ņemt abas divas dienas brīvas, nevis tikai vienu. Tā ka var pieņemt, ka liela daļa cilvēku šodien vienkārši "sačko" (pamatā droši vien valsts sektora darbinieki). Jo redz esot "pirmssvētku diena". Kas, sasodīts ir pirmssvētku diena? Es vēl varu saprast, ka ir cilvēki, kuriem ir "pēcsvētku dienas", proti, dienas ar sāpošu galvu.
Turpinot - Ziemassvētki 24.decembrī vispār sākas tikai vakarā un pēc idejas pat šajā dienā varētu mierīgi iet uz darbu (es gan šogad laikam neiešu). Un pat ticīgs cilvēks 24.datumā līdz 17:00-17:30 normāli var iet uz darbu.
Par ko es te mēģinu pakurnēt? Ja jau pastāv "krīze", pieaug bezdarbs un nākamgad visticamākais nekā diži laba arī nebūs, varbūt ir vērts strādāt vairāk, cītīgāk un darīt no sevis atkarīgo, lai nenokļūtu vēl lielākos mēslos? Bet laikam gan daudziem cilvēkiem tā nešķiet.
Un tā laikam nešķiet arī valsts iestāžu vadībai. Manuprāt, doma "ļausim cilvēkiem šodien atpūsties, jo taču ir slikti laiki un tagad būs svētki, lai viņi aizmirst par savām problēmām" ir pilnīgs bulšit.