Pagājušā gada otrajā pusē mana uztura darbā tradicionālākais variants (normāli vienmēr ēdu vakarā, darba "lunch" ir izteikti sekundāra ēdienreize) bija 5 bulciņas no Elvi: viena ar karupeļu pildījumu, viena - ar burkānu, viena - ar gaļu un sieru, viena - ar kāpostu, un viena - saldā, kas katru dienu mainījās. 5*20 santīmi jeb lats dienā. Tas, protams, nav nekāds augstais pusdienu tēriņš un domājams, ka nav daudz cilvēku, kuri pusdienām tērē mazāk par mani (te jāpiezīmē, ka pamatīgs ietaupījums man ir uz tā rēķina, ka nemēdzu pirkt saldos gāzētos dzērienu a.k.a. kokakolu utml., bet godīgi darbā dzeru Venden ūdeni un tēju). Reizēm iespējamas arī variācijas - cepumi + pāris banānu, Marseļas maize ar sieru no Rimi + dzeramais jogurts. Jāatzīst, ka šādi ēšanas ieradumi noteikti nav diez ko veselīgi, turklāt vēl parasti bulciņas ēdu tieši darba vietā, proti, pat neatejot no datora.
Šomēnes, kad bulciņas man ir liegtas, nākas variēt biežāk. Pamatā tas nozīmē sekojošus variantus:
- griķi ar sviestu
- saldētu dārzeņu zupa + buljona kubiciņš
- pelmeņi
- kartupeļi ar gaļas pildījumu (kartupeļu pelmeņi vai kā citādi šādu veidojumu lai sauc?).
Visiem šiem variantiem ir viena kopīga iezīme - tie ir sasodīti lēti. Ja pērku dārzeņu maisījumu vai pelmeņus, ar tiem pietiek divām dienām. Viena paciņa griķu arī ir maksimāli lēts pusdienu variants. Turklāt līdzās absolūtam lētumam šāds ēdienreizes variants ir tomēr vismaz relatīvi veselīgāks par manu tradicionālo pieeju (kaut vai tādā ziņā, ka ēdu siltu ēdienu, nevis graužu sausas bulkas) un arī zupu es gluži pie datora neēdīšu.
Protams, šāds variants ir iespējams tikai gadījumā, ja darbavietā ir normāla virtuve.