Kas spēlētu KHL pleiofos, ja realizētos SE prognozes

2009-02-23

Avīzē "Sport Express" pirms katras dienas KHL hokeja spēlēm kāds Krievijā autoritatīvs hokeja veterāns izsaka savas prognozes par gaidāmo spēļu rezultātiem. Mēģināju apkopot šīs prognozes tabulā, lai noskaidrotu, kāda tad būtu KHL noslēguma tabula atbilstoši šīm prognozēm. Jāpiezīmē gan 2 lietas: a) process izrādījās sasodīti apnicīgs un uz beigām es īsti rūpīgi nesekoju tam, vai pareizi atzīmēju; 2) reizēm par godu kādiem valsts svētkiem (it īpaši Z-svētkiem un Jauno gadu) prognozes vispār izteiktas netiek. Tomēr šo to var novērot.
Tātad play-off pāri varētu izskatīties šādi:
(1) Salavat Yulaev - (16) Severstaļ
(2) AK Bars - (15) Lada
(3) Metalurg Maģnitogorska - (14) Sibirj
(4) Lokomotiv - (13) Neftehimik
(5) Dinamo Maskava - (12) Barys
(6) SKA - (11) Traktors
(7) Avangards - (10) Spartaks
(8) CSKA - (9) Atlant

Tikām Rīgas Dinamo labākajā gadījumā varētu cerēt pēdējās spēlēs apsteigt Habarovskas Amur cīņā par 21.vietu līgā. Pati vājākā līgas komanda atbilstoši šīm prognozēm ir Minskas Dinamo, kura pie visā sezonā varētu tikt pie kādām 5 uzvarām.
Kas tad vēl šajās prognozēs izrādījies tālu no patiesības? Pirmkārt, Omskas Avangard nepavisam neattaisno uz sevi liktās cerības (patiesībā tas pat vēl nav garantējis sev 16.vietu, nemaz nerunājot par kaut ko augstāku). Tikām Atlant, kas visu sezonu cīnījās ar "Salavat Yulaev" par pirmo vietu līgā un tikai tagad punktu ziņā atkāpies uz 3.vietu, atbilstoši prognozēm cīnītos tuvāk tabulas vidusgalam. Izslēgšanas spēlēs diezgan stabili iekļūtu Sibirj (noteikti neiekļūs) un Barys (diez vai iekļūs), tikām Rīgas Dinamo un Ņižņinovgorodas Torpedo prognozētāji par sevišķi nopietnām komandām neuzskata.