Brīvdienu atskaite

2009-03-02

Piektdien - kluss un mierīgs vakars ar "Lost".
Sestdien - brauciens uz Saltavotu Siguldā pēc ūdens (paņēmām 75 litrus) un neliela geokešošana. Ne pārāk rezultatīva gan - atradām 1 no plānotajiem 4iem, un arī tas pats viens bija pamatīgi iesalis. Braucām četratā - Liene, Marina, Guna, es. Ā, nē, laikam piecatā - Čipis arī bija līdzi. Bija ļoti skaista diena, vienīgi varētu būt siltāks (ievērojami).
Vakarā noskatījos "Ashes and Diamonds" - slavenāko Andžeja Vaidas filmu. Ā, un pašā vakarā - Latvijas Eirovīzija. Biju kaut kā piemirsis par šo pasākumu, rezultātā šogad nesanāca kolektīvais Eirovīzijas tusiņš. Skatījāmies ar Lieni divatā interneta tiešraidē - jāpiezīmē, ka tā kā translāciju nodrošināja Lattelecom un nets mums arī ir no šamējiem, ar strīmingu nekādu problēmu nebija (man par pārsteigumu), gan attēls, gan skaņa bija normālā kvalitātē. Paralēlā logā bija atvērts čats uz S3ped mītni, tā ka vismaz nosacīts Eirovīzijas tuss tomēr bija, lai arī virtuāls.
Tā kā neredzējām sākumu, par visām dziesmām īsti spriest nevaru, bet jāpiezīmē, ka viena "superfināliste" - "Dynamite" Natālijas Tumševicas izpildījumā bija tāds otstoy, ka pretīgi kļuva. Arī liriskās meitenes ar Freimaņa dziesmu man ne visai gāja pie sirds, tā ka labi vien, ka uzvarēja Busulis.
Jā, kas nu ir jāatzīst - šoreiz Intaram un viņa komandai bija perfekti nostrādāta stratēģija. Proti - dziedāt Latvijas Eirovīzijā latviski un tikai vēlāk plašākām masām darot zināmu, ka lielajā pasākumā dziesma būs krieviski. Eleganti nostrādāts, manuprāt. Tādā ziņā, ka skaidrs, ka vietējā publika par dziesmu krievu valodā nebalsotu (nekas, ka tajā tā skan labāk), par ko Busulis jau pārliecinājās pirms 2 gadiem ar "Gonki" (jā, Sergejam bija taisnība, ka tas nebija pagājušogad). Vienīgi interesanti, cik daudz "nacionaļno ozabočenniju" cilvēku tagad ir Intaru dusmīgi. Bet viņam jau, protams, tas pie kājas.
Svētdien - no rīta auto uzkopšana, tad līdz pusdienlaikam slaistīšanās; Liene aizbrauca uz lidostu pēc S.B., tad trijatā uz Sauriešiem - tur pusdienas, tad viens geokešs pie Dailes teātra (satikām tur 3 iepriekš neredzētus slēpņotājus), tad Katana (zaudēju! jap, vakar nebija mana diena), bet vakarā - noskatījos Irānas filmu "Ofside" (rekomendēju; apraksts taps vēlāk).
Šorīt savukārt - pirmais brauciens ar velo uz darbu šogad.