Paldies, Dinamo!

2009-03-05

Pēc vakardienas spēles emocijas ir dalītas. No vienas puses - pirmajos divos periodos izjutu tādu draivu kā reti kad. Milzīgs paldies vakardienas spēles organizētājiem - patiešām bija sajūta, ka mēs bijām klāt svētkos. Himnas kora dziedājums, fanu krekli un galvenais - Rīgas Dinamo spēle - deva tādu enerģijas lādiņu, ka vai baisi. Bet diemžēl trešajā periodā tas viss kaut kur izkūpēja - un es joprojām uzskatu, ka sauklis "sudja - pidaras" bija vietā. Sākot jau ar sīkajām detaļām:
1) kad Rakuneks izleca laukumā kā piektais Maskavas Dinamo spēlētājs, komandai esot mazākumā, tiesnesis tajā vietā, lai piešķirtu komandai sodu par skaitliskā sastāva pārkāpumu, viņu vienkārši nosūtīja atpakaļ uz soliņa;
2) maskaviešiem spēlējot mazākumā notika klaja ripas izmešana ārpus laukuma - bet divu minūšu sods nesekoja;
3) vienā Maskavas uzbrukumā, komandai spēlējot vairākumā, ripa uz brīdi atstāja zonu, tad tajā atgriezās, bet svilpe klusēja.
Bet bija jau arī lielās - katrs kontakts no mūsējo puses pārvērtās nevis par standarta sodu, bet par 2+2 vai 2+10. Izcils šajā ziņā bija pēdējais noraidījums, kad Markovs izteikti meklēja kašķi, bet lielo noraidījumu saņēma Rīgas hokejists. Nezinu, kur tam visam ir jēga - tāpat taču bija skaidrs, ka visu sēriju mūsējie nevinnētu, bet kāda jēga tiesnešiem sačakarēt Rīgai hokeja svētkus man ir grūti saprast, un kā šāda klaja playoff pietiesāšana par labu jau tāpat stiprākajām komandām iet kopā ar līgas plāniem konkurēt ar NHL un piesaistīt līgā Rietumeiropas komandas.
Un tomēr - po par tiesnešiem! Mūsu Dinamo aizvadīja patiešām lielisku sezonu, tik labu kā ārpus Latvijas neviens no šīs komandas nebija gaidījis. Lielisks treneris, veiksmīga ārzemnieku izvēle un tomēr arī acīmredzams vietējo kadru progress. Paldies, Rīgas Dinamo!
Un par vakardienas spēli vislielākais paldies Aleksandram Ņiživijam - viņa vārti izgājienā pret vārtsargu bija eleganti, bet mazākumā uzsāktais gols - vispār fenomenāls.
Ceru, ka arī nākamsezon Rīgas Dinamo turpinās mūs priecēt!
DI-NA-MO! DI-NA-MO Rīga!