Mindfuck jeb AKKA/LAA saņēmusi pasūtījumu

2009-03-20

Vai tas nav ļoti ērti, ka situācijā, kad valsts atrodas uz bankrota sliekšņa, kad tiek nogriezta nauda pilnīgi visam (izņemot to, par ko saņemti atbilstošie otkati), visa Latvjzemes interneta vide tiek pārpludināta ar diskusijām un strīdiem par tik dzīvībai svarīgu tēmu kā Youtube un autortiesības Internetā? Šī principā absolūti trešās svarīguma pakāpes tēma ir aprijusi jautājumus: kādā veidā mēs esam nonākuši šajā situācijā? ko darīt tālāk? kādā veidā ir paredzēts atdot nereālos parādus (un vai vispār ir paredzēts?)? Tā vietā stājusies Agnese no AKKAs un viens sasodīts Coldplay videoklips.
Es gan principā neesmu sevišķs sazvērestību teoriju fans un katru vakaru nepārskatos "Zeitgeist", lai gūtu motivāciju cīnīties tālāk, BET tas tomēr ir diezgan uzkrītoši, ka mums visai regulāri tiek pasviestas kaut kādas muļķības, ar kurām aizsist savu smadzeņu laiku, lai neatliktu laika apskatīties apkārt un padomāt: wtf?
Visam ir sava loma šajā spēlē - jezgai ap 16.martu, Praidam, "lietussargu revolūcijai" aka "let`s save Aleksejs Loskutovs", Gudeles dzimšanas dienas tortei, policijas interesei par blogeri Veidenbaumu un tā tālāk. "Lai jau viņi sašūt par sīkumiem, bet lielās lietas liek mierā," tāda apmēram man šķiet visu centrālo "notikumu" pamatdoma. Mūs baro ar surogātiskiem realitātes šoviem, un mums šķiet, ka tā arī ir realitāte.
Tīri intereses pēc: vai tu esi dzirdējis kaut vienu no viņiem atzīstam kādu no lielajām kļūdām? Un vai kāds viņiem to vispār ir pajautājis? Un es nedomāju ar šiem viņiem tikai Kalvīti, Godmani. Latvijas valsts plānveidīgi uz to ateju, kurā mēs tagad veicam visnopietnāko iegremdēšanos, ir vesta jau kopš deviņdesmito gadu sākuma. Un dīvainā kārtā NEVIENS nav par to līdz šim uzņēmies atbildību.