Let the feast begin!

2009-09-01

Bilde no Wikipedia
Oficiāli - no šodienas līdz pat septembra beigām manā ēdienkartē nebūs gaļas, var teikt, ka kļūšu par īstermiņa veģetārieti.
Vai tas būtu kaut kas īpašs? Manā gadījumā - pilnīgi noteikti, jo vispār jāatzīst, ka uzturā gaļu lietoju diezgan daudz. Ok, varbūt ne tik traki daudz kā agrāk, kad par mani bieži jokoja, ka es par piedevām gaļai izmantoju citu gaļu, bet līdz veģetārietim man ir tālu. Varētu būt, ka pilnībā bez gaļas es iztiku apmēram vienu reizi nedēļā, lai gan tur lielā mērā pie vainas ir darba ēdnīca, kurā bezgaļas ēdienu izvēle praktiski nepastāv. Bet nekas - ja jau esmu izlēmis veikt šādu eksperimentu pats uz sevis, tad nāksies vien atrast risinājumu, kā to praksē realizēt.
Protams, kā to varētu gaidīt no manis, vakar, proti pēdējā dienā pirms pasākuma sākuma, taisījām steiku jaunajā plītī :)
Bet tagad sākas veģetārās dienas. Ideālā variantā katru dienu vajadzētu ēst kaut ko atšķirīgu (izņemot, protams, jau minētās darba pusdienas, kur nāksies pārtikt no variantiem: rīsi + salāti, kartupeļi + salāti, griķi + salāti, makaroni + salāti).
Vai man ir kāda īpaša doma, kālab tā daru? Protams, ka nē. Un tas ir labi, manuprāt.