Kurš pirmais?

2009-12-11

Šī vakara spēlē veseliem trim Dinamo hokejistiem - Miķelim Rēdliham, Laurim Dārziņam un Ģirtam Ankipānam - ir iespēja pārsniegt savu iepriekšējā sezonā sakrāto punktu līmeni. Patlaban visai trijotnei ir tikpat punktu, cik gadu iepriekš sezonas noslēgumā:

  • Miķelim - 17
  • Laurim - 16
  • Ģirtam - 14

Viens iegūts punts, un pagājušā gada līmenis pārspēts, un ir pamats runāt par progresu salīdzinoši ar iepriekšējo sezonu. Protams, šādām runām pamats ir tāpat, bet tas būtu vistiešākais šī progresa apliecinājums. Tikai jautājums - kurš pirmais to sasniegs? Protams, nav izslēgt variants, ka, piemēram, Rēdlihs gūst šovakar vārtus no Dārziņa piespēles, tādā gadījumā abiem sasniegums būs vienlaicīgs (tā kā Ankipāns spēlē citā maiņā, iespēja vienā vārtu guvumā atzīmēties visiem trim ir diezgan zema). Varbūtība, ka kāds cits Dinamo uzbrucējs, kas komandas rindās bija arī pērn, varētu apsteigt minēto trijotni - gan Ņiživijam, gan Cipulim vēl iztrūkst diezgan daudz punktu.
Protams, spēle pret "Ladu" diez vai būs rezultatīva, un visai iespējams, ka neviens no šī trio pie punktiem šodien netiks. Un tomēr - kurš būs pirmais?