2009.gads retrospektīvā

2010-01-04

Nedaudz novēloti (kā nekā jau 4.janvāris iet uz beigām) publicēju īsu aizvadītā gada pārskatu manā dzīvē. Patiesībā gads sanāca diezgan raibs - ar vienu lielisku ārzemju ceļojumu, jauno dzīvokli, zaudētu (un no jauna atrastu) darbu un citiem piedzīvojumiem/pārdzīvojumiem. Vai ceru, ka šis gads būs mierīgāks un stabilāks? Grūti teikt - no vienas puses atkārtot tādu situāciju kā pagājušā gada maija otrajā pusē nekādi nevēlos, no otras puses - neesmu es arī tas cilvēks, kurš vēlas mierīgu, stabilu un pārtikušu dzīvi un neko vairāk.

1) Jaungada naktī atradām savu 101.slēpni, kas atbilstoši māņticībai lika gaidīt, ka visu turpmāko gadu daudz slēpņosim. Apstiprinājās - 2009.gada laikā atradām 380 slēpņus. Mērķis sasniegt pustūkstoti sasniegts tomēr netika.
2) Visu Janvāri neēdu saldumus - nekādas sevišķas ciešanas man tas nesagādāja.
3) Aprīlī sāku eksperimentus ar seleriju, turpinājumu veģetārie joki īsti neguva.
4) Tāpat aprīlī aizbraucām uz Spāniju, pavadījām tur lielisku atvaļinājumu.
5) Maijā krīze man iesita personīgi - zaudēju darbu, divas nedēļas sabiju bezdarbnieka statusā. Sāku apgūt franču valodu.
6) Ar 1.jūniju sāku strādāt jaunajā darba vietā, 3 nedēļas vasarā pavadīju apmācībās - 2 no tām Slovākijā, vienu - Vācijā.
7) Tāpat jūnijā devāmies auto/velo/līgo izbraucienā uz Peipusa ezeru Igaunijā.
8) Kamēr biju apmācībā, pārvācāmies uz jauno dzīvokli. Darba zaudēšanas dēļ bijām soļa attālumā no tā, lai viss ar dzīvokli saistītais sabruktu.
9) Visu septembri neēdu gaļu.
10) Septembra vidū vienatnē devos uz Geocaching/Couchsurfing.
11) Oktobrī piedalījos erotisko stāstu konkursā, novembrī tajā saņēmu redakcijas simpātiju balvu.
12) Novembrī (vai decembra sākumā, to grūti pateikt) pabeidzu darbu pie sludinājuma portāla.
13) Tāpat novembrī sākās jaunā intensīvā galda spēļu sezona.
14) Decembrī sāku katru rītu skriet
15) Ziemassvētkos likvidēju mājas datorā Windows, aizstājos to ar Ubuntu.
16) Gada laikā izlasīju 100 grāmatas, noskatījos 201 filmu (biju domājis, ka 200, taču izrādījās, ka "The Boat that Rocked" biju kļūdaini ierakstījis mūzikas ierakstu kategorijā).