Jaunais telefons

2010-02-01

Vakar beidzot saņēmos nomainīt savu mobilo telefonu. Pret veco Siemens CXV70 man bija tikai viens principiāls iebildums, bet ļoti principiāls. Proti, telefons, kurš visu laiku slēdzas ārā (neatkarīgi no baterijas uzlādēšanas pakāpes), sarunas laikā pazaudē skaņu un/vai izslēdzas, un kopumā nav īsti izmantojams, nav vairs saucams par telefonu.
Sevišķu sašutumu par to gan paust nebūtu jēgas - tas nokalpoja četrarpus gadus, ne reizi vien piedzīvoja nopietnākus kritienus un vispār tā dzīve nebija no vieglajām. Cik telefonus šajā laikā nomainīja Ziņģis? To laikam labāk jautāt viņam pašam.
Tā kā Ziņģis ir izslavēts telefonu mainītājs un bieži - neviļus crash testu veicējs - izmantoju to, ka viņš mani sestdien apciemoja, lai pavaicātu, kādu aparātu viņš man varētu rekomendēt. Manas prasības ir tradicionālās - izturīgs un lēts, vienīgais, kas obligāti nepieciešams - bluetooth, lai varētu tam slēgt klāt Holux. Ziņģis piedāvāja virkni variantu, no kuriem izvēle krita uz Nokia 3720. Jau pēc tam, kad biju telefonu pasūtījis iekš 220.lv, uzzināju, ka tāds pats aparāts ir arī Normundam. Ja es būtu sieviete un ja Normunds būtu sieviete, šāda situācija būtu visai draņķīga. Bet mani diemžēl īpaši neuztrauc, ka neesmu "oriģināls" tik principiālā jautājumā kā telefona iegāde. Līdz ar to - tagad man patiešām ir 3720. Tiesa - paņēmu to no Bites, nevis no Internetveikala - ātrāk un lētāk (ja, protams, Bitei nav piedurknē kādi nejauki triki noslēpti).