KHL fail Olimpiskajās spēlēs

2010-02-26

Lai arī šaubu nav, ka KHL šobrīd ir pasaulē otrā spēcīgākā hokeja līga, Olimpiskajās spēlēs diezgan skaidri var redzēt, cik liela ir plaisa starp NHL un KHL. Pēc uzvārdiem gan šķiet, ka KHL straujiem soļiem tuvojas Ziemeļamerikas labākajai līgai, taču ejams ir vēl ļoti tāls ceļš līdz konkurence būs reāla. Labs rādītājs ir Krievijas izlase.
1998. gadā tās rindās bija viens hokejists no Krievijas līgas - trešais vārtsargs, kas, protams, laukumā neizgāja. Komanda izcīnīja sudraba medaļas. Pēc četriem gadiem Soltleiksitijā atkal Krievijas līgu pārstāvēja tikai trešais vārtsargs, un atkal medaļas - sudraba. Turīnā izlasē bija jau 8 Krievijas līgas hokejisti (tur gan bija garāks saraksts kā šoreiz - 25 un nevis 23 sportisti komandā), rezultāts - 4.vieta. Šogad jau no 23 spēlētājiem veseli 9 no KHL, rezultāts - 6.vieta. Pirmajās spēlēs tā sauktais "Kazaņas" trijnieks spēlēja labi, bet pret Kanādas tīro NHL komandu izrādījās pilnīgi bezspēcīgs.

Protams, tagad daudz KHL hokejistu ir arī citās komandās - ne tikai Latvijas un Baltkrievijas, kur to varētu gaidīt, bet arī čehiem, slovākiem, zviedriem, somiem ir komandās hokejisti no KHL. Taču KHL hokejisti reti kur ir vadošās lomās. Vienīgais zviedrs no KHL Vainhandls ir ceturtās maiņas hokejists. Slovāku KHL superzvaigzne Marsels Hossa pagaidām izlasē atzīmējies ar vienu rezultatīvu piespēli, un reāli vienīgais slovāks ar nozīmīgu lomu izlasē ir Štimpels. Somiem diezgan labi spēlē Kukonens un Niko Kapanens, bet arī viņi nav izlases galvenais vilcējspēks. Čehiem, protams, kā allaž labs bija Jāgrs, bet arī viņš ceturtdaļfinālā ne ar ko dižu atzīmēties nespēja.