Windows Scheduled Tasks izmantošana Outlook bloķēšanai

2010-05-31

Sekojošs uzdevums:
Uz lietotāja datora nepieciešams uzstādīt ierobežojumus, kas viņam liegtu no rīta līdz pulksten 10:00 atvērt Microsoft Outlook. Galvenais šajā uzdevumā ir tas, ka Outlook šortkata lietošanas gadījumā ir jāatveras nevis šai programmai, bet gan paziņojumam, ka Outlook nav pieejams.
Risinājums:
1) uztaisīt programmu, kas pilda placeholder funkcijas - te lieliski noderēs DevC++ piemēros ietilpstošā programma Test, kas tev parāda logu ar pogu "aizvērt logu" un paziņojumu. Nomainu šīs programmas ICO failu pret MS Outlook ikonu (lai Tray menu izskatītos normāli, kad notikusi programmu apmaiņa)
2) uzrakstīt supersīku VB skriptu, kas veic failu pārsaukšanu, atkarībā no tā, cikos tas iedarbināts. Manā gadījumā tas sanāk sekojošs:
our=Hour(Now())
dim Renfile
Set RenFile = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
If our < 10 Then
If RenFile.FileExists("C:Program FilesMicrosoft OfficeOFFICE11 emp.exe") Then
RenFile.MoveFile "C:Program FilesMicrosoft OfficeOFFICE11Outlook.exe", "C:Program FilesMicrosoft OfficeOFFICE11Outlook_.exe"
RenFile.MoveFile "C:Program FilesMicrosoft OfficeOFFICE11 emp.exe", "C:Program FilesMicrosoft OfficeOFFICE11Outlook.exe"
End If
Else
If RenFile.FileExists("C:Program FilesMicrosoft OfficeOFFICE11Outlook_.exe") Then
RenFile.MoveFile "C:Program FilesMicrosoft OfficeOFFICE11Outlook.exe", "C:Program FilesMicrosoft OfficeOFFICE11 emp.exe"
RenFile.MoveFile "C:Program FilesMicrosoft OfficeOFFICE11Outlook_.exe", "C:Program FilesMicrosoft OfficeOFFICE11Outlook.exe"
End If
End If

Skaidrojums: Pārbaudu, vai ir agrāks par desmitiem. Ja ir - ja pastāv fails temp.exe (proti, nav notikusi Outlook aizstāšana ar butaforiju), veicu failu apmaiņu. Ja nav - nedaru neko. Ja, savukārt, ir pāri desmitiem - vai nu veicu apmaiņu atpakaļ, vai nedaru neko.

Tad atliek atvērt Start -> Programs -> Accessories -> System Tools -> Scheduled Tasks
un izveidot tāsku, kas tiek izpildīts trīs gadījumos katru dienu:
- pulksten sešos no rīta, lai nobloķētu Outlook
- desmitos - lai atbloķētu to vaļā
- katru reizi, lietotājam ielogojoties (ja nu kādā no vajadzīgajiem brīžiem dators ir bijis izslēgts)

Šādā veidā uzdevums ir atrisināts. Protams, cits jautājums, vai šādu uzdevumu vispār vajadzēja risināt. Bet es neesmu no tiem cilvēkiem, kas īpaši strīdas pretī.