Vai Dombrovskis vienā gultā ar Šķēli?

2010-07-08

Latvijas politiķu Beverlīhilza on Twitpic
Līdz vēlēšanām vēl, protams, ir tālu, bet par vienu esmu diezgan drošs - daļa no šodienas principiālajiem pretiniekiem un tumšo spēku atmaskotājiem pēc tām būs spiesti kopā veidot koalīciju. Atbilstoši jaunākajai SKDS aptaujai, 10.Saeimas sastāvs varētu būt aptuveni šāds:
Saskaņas centrs - 36
Vienotība - 23
ZZS - 19
Visu Latvijai/TB/LNNK - 8
Par labu Latviju - 7
PCTVL - 7
Kādi šādā gadījumā būtu koalīcijas varianti?
Kā zināms, valdības apstiprināšanai nepieciešama 51 balss. Saskaņas centrs ar savām 36 vietām varētu sadarboties ar 6 PCTV deputātiem, veidojot bloku ar 43 balsīm. Lai izveidou valdību, vajadzētu vē 8. Reāli ar SC varētu piekrist sadarboties PPL - kā zināms, Šlesers neatsakās no jebkādiem piedāvājumiem. Bet ar to lieta apstātos. 50 balsis valdības veidošanai nebūtu pietiekamas.
Ja valdību neveido SC, tad nākamais variants būtu Vienotība. Pieņemsim, ka tā varētu vienoties ar zemniekiem un nacionāļiem. Un kas sanāk? 23+19+8=50 balsis. Tikpat, cik SC iespējamajai valdībai. Un ko tas nozīmētu? Tikai vienu - Vienotībai būtu jāņem bariņā AŠ2, lai savāktu nepieciešamo atbalstu. Un tas, savukārt, nozīmētu to, ka principiālie un nesamierināmie pretinieki, kurus es labprātāk joprojām saucu par "Jauno laiku" un "Tautas partiju" valdību veidotu kopā (atkal! jau kārtējo reizi).
Vai arī būtu iespējami citi varianti?
Vienotība taču nevienosies ar savu otru principiālo pretinieku - SC?

Protams, iespējams, ka vēlēšanu rezultāti nebūs tik glumi kā manā variantā (lai gan - es neko speciāli "nepielīdzināju", tā vienkārši sanāca), bet ar to tomēr ir jārēķinās - ka pēc vēlēšanām kārtējo reizi izrādīsies, ka:

OCEANIA IS AT WAR WITH EURASIA, OCEANIA HAS ALWAYS BEEN AT WAR WITH EURASIA


Ministru kabinetu veidojušo partiju saraksts kopš pastāv JL un TP.
Partija/PremjersRepšeEmsisKalvītisKalvītis 2GodmanisDombrovskis
Jaunais laiks+-+/---+
Tautas partija-+++++/-
LPP+/-++++-
TB/LNNK+-++++
ZZS++++++


Un tātad - principiālais jautājums:
Stundu stāvu domādama, kam lai guļos kamanās.
Vai lai guļos pie taut(part)ieša
Vai pie krievu bāleliņ`?

Starp citu - visu cieņu zemniekiem, bez kuriem nav iztikusi neviena valdība pēdējo 8 gadu laikā. Ir ļaudis, kas kritizē Lembergu, ir tādi, kas viņu slavē, bet bez viņa klātbūtnes valdības gulta vienkārši nav iedomājama. Un es vismaz iztēlojos, ka ar atbilstošu piedāvājumu ZZS varētu pavedināt arī Saskaņas centrs.