Primitīva Java aplikācija

2010-08-06

Slēpņojot ar man pieejamo "budžeta" komplektu, nopietna problēma, ņemot Lodža slēpņus, ir saistīta ar nepieciešamību vadīties no viena punkta uz citu punktu, norādot attālumu un azimutu nākamajam punktam. Problēma ir tajā, ka TrekBuddy gluži vienkārši nepiedāvā iespēju pateikt, ka no šejienes vēlos doties 632 metrus 125 grādu leņķī. Tā faktiski ir vienīgā nopietnā problēma, kas būtu atrisināma ar labāka aparāta iegādi.
Taču pēc idejas, lai arī ar nelielu čakarēšanās devu, kā padomāju, šo lietu vajadzētu varēt atrisināt.
Pēc loģikas vajadzētu varēt uztaisīt kalkulatoru, kurā ievadi sākuma koordinātes, metrus līdz nākamajam punktam un grādus vai miljemas, ārā saņem jaunās koordinātes, kuras tad ar prieku ievadi TrekBuddijā un soļo tik tālāk.
Izklausās vienkārši, vai ne?
Varbūt tomēr ne tik vienkārši, jo koordinātu pārejai vajag izmantot magnētisko azimutu (proti, ka nulle rāda uz magnētiskajiem, nevis ģeogrāfiskajiem Ziemeļiem), bet tas, maita, ir kustīgs. No otras puses - nez, kādā veidā, piemēram, Garmins zina, kur ir tie Ziemeļi? Un ja viņš to zina, vai to varētu uzzināt arī "mana" programma (kura gan dabā, protams, vēl nemaz neeksistē)?
Protams, ideālais variants, ko darītu šāda proga, būtu sekojošs:
tu to palaid, tā uzzina no GPS caur Bluetooth tavas faktiskās koordinātes, tu ievadi distanci un virzienu, programma aprēķina koordinātes, ieraksta jaunā GPX failā un tu to vari uzreiz no Trekbuddy palaist.
Izklausās labi, vai ne?
Žēl tikai, ka:
1) neesmu sevišķs Javas draugs
2) nezinu, ar kādu formulu aprēķināt jaunās koordinātes
3) nezinu, ko darīt ar to magnētisko azimutu
4) noteikti nemācētu izveidot savienojumu starp telefonu un GPS
Ja man kāds varētu izskaidrot trešo punktu, varbūt es varētu dot uzdevumu pārējās lietas atrisināt. Vismaz būtu motivācija kaut ko šādu uzkodēt - savu pirmo mobilo aplikāciju (nekas, ka tai varētu būt tikai viens vienīgs lietotājs - es).

Kā teikt - I have a dream.