Woke Up Dead
film — USA — 2010

2.5
Patiesībā "Woke Up Dead" laikam ir seriāls ar sēriju garumu no divām līdz septiņām minūtēm, taču DVD formātā tas tika samontēts kā vesela (nosacīti vienota) pilnmetrāžas filmas. Iespējams gan, ka šis brīnums īsākos fragmentos ir vēl kaut cik skatāms, bet kā filma tas bija kaut kas unikāli nebaudāms.
Iedomāsimies premisu - puisis ballītē atrod savu meiteni gultā meņģējamies ar kaut kādu nepazīstamu jākli. Viņš ir visai apbēdināts, un aiziet mājās slīcināties vannā. Kamēr viņš guļ ūdenī, istabas biedrs, kas sapņo par kino režisora karjeru, filmē viņu ar mobilo telefonu. Tā galvenais varonis ūdenī noguļ kādas 15 minūtes, viņa draugs jau pieņēmis, ka šis sen ir miris. Bet nē - šis pieceļas augšā. Draugs saka - tu esi pārvērties par zombiju, jo tu esi miris. Džeks tam nepiekrīt. Vēlāk viņu notriec autobuss un viņš jau nonāk uz autopsijas galda, kur atkal pamostas. Un ar laiku viņš secina, ka viņš tiešām pamazām sāk pārvērsties par zombiju.
Man pilnīgi noteikti patīk zombiju komēdijas - atzīstu savu vainu tajā. Un man patīk dīvains, "alternatīvs" humors. Man kopumā patika "Napoleon Dynamite", kuras galvenās lomas atveidotājs Jon Heder ir šīs filmas/seriāla zvaigzne. Bet tas, kā šeit viss ir realizēts, ir viens vienīgs šausmīgs bezformīgs receklis. Aktierspēle ir katastrofāla, montāža ir haotiska un bezjēdzīga, sižets netiek nekur tālāk par savu salīdzinoši neslikto premisu, un galu galā šo 80 minūtes īso filmu ir ļoti grūti noskatīties līdz beigām, neizmantojot ātrās pārtīšanas funkciju. Es patiesībā brīnos par to, kā Jon Heder pamanījās vispirms kļūt par ļoti atpazīstamu seju, piedalīties megagrāvējā Blades of Glory un tad nokristies līdz tādam līmenim, lai piedalītos šādā katastrofāli nepopulārā Interneta seriālā. Lai arī diez vai tev draud uz šīs filmas "uzrauties", tomēr - be warned, this is some prime quality garbage. Avoid it all costs! Droši vien bija vērts ievērot, ka IMDb tās reitings ir 4.7, un to, ka galvenā varoņa draugu atveidojošais Josh Gad ir viskatastrofālākais Jack Black parodētājs, ko man jebkad ir nācies redzēt. (puke)
2011-04-03
comments powered by Disqus