Radio 101 kā Latvijā tipiskas komunikācijas paraugs

2012-04-12

Pirms neilga laika hipsteru plašumus pāršalca nepatīkama ziņa, ka Radio 101 šobrīd nav tie labākie laiki un ka tur vairs nebūs dzirdami Švāns, Terzens un Peneze jeb raidījums "Ausīs rīts". Par šo ziņas var atrast gan @delfilv, gan @irlv, gan droši vien simtos dažādu twitter kontu. Nepretendēju uz finansista statusu un nemēģināšu analizēt, kālab tā notika, ka rīta raidījuma komanda paziņoja, ka finansiālu apstākļu dēļ viņi 101 ēterā vairs nebūs atrodami, bet viens gan man šķiet tizli.
Proti - nekādas informācijas par šo notikumu no pašas raidstacijas puses (vismaz Interneta vidē ne). Laikā starp Ausīs rīts komandas pazušanu no ētera un viņu pašu publiskā paziņojuma par aiziešanu, no Radio vadības puses tika dzirdēti apgalvojumi, ka viss esot čikiniekā, šie tikai atpūšoties un būs atpakaļ. A nav! Un tagad - normāls kapa klusums. Līdzīgā stilā parasti uzvedas atbildīgos plauktos sēdoši vīri.
Bet man kā relatīvi regulāram 101 klausītājam tagad ir visai liela neskaidrība - vai ar šiem izmaksu griešanas pasākumiem radio spēs turpināt eksistēt, vai arī tam pavisam pienācis gals.