Artūrs Irbe - nākamais Rīgas Dinamo ģenerālmenedžeris?

2012-04-16

Šķiet, nekur oficiāli šāda versija līdz šim nav izskanējusi, bet ir atsevišķi priekšnosacījumi, kas liek domāt, ka šāds variants būtu neiespējams. Protams, var jau gadīties, ka Aigars Kalvītis plāno šo vietu paturēt sev, taču man ir grūti noticēt, ka šāds risinājums varētu būt ilgtermiņā reāls.
Kas liecina par Irbi?
1) citēju Armandu Puči:

Interesanti būs pavērot kluba vadības reakciju šajās dienās vēl kāda menedžera amata kandidāta sakarā. Ja nosauktu vārdu, jūs pakristu – tomēr, runājuši ar viņa pārstāvi „Dinamo” cilvēki ir... (..) Pretendents sensacionāls, bet – nereāls. Kādā nozīmē? Ja pateikšu – jums pat nevajadzēs zvanīt draugam, lai saprastu, par ko runa.

Protams, var gadīties, ka pretendents ir sensacionāls tālab, ka tas ir kaut kas no superzvaigžņu kalibra, piem., Mario Lemjē. Taču tam es noticēt nespēju. Daudz ticamāk man šķiet, ka šis neticamais pretendents būtu Irbe, kas ir neticams tālab, ka viņš vienmēr ir bijis ideoloģiski visai tālās pozīcijās no Rīgas Dinamo vadības un komandas vīzijas;
2) Irbe, cik var saprast, ir atgriezies Latvijā (ilgtermiņā);
3) svaigākajā sarunā ar Puči Sportaavīze+ Irbe ļoti atzinīgi izsakās gan par Sanda Ozoliņu lomu Rīgas "Dinamo", gan par Peku Rautakallio kā kluba treneri, turklāt pat bez sevišķas Pučes vaicāšanas šajā sakarā.

Tīri teorētiski Irbe kā Dinamo GM varētu būt visai labs kandidāts - viņam noteikti ir labāki "gali" Ziemeļamerikā nekā Sējējam (pieņemot, ka čehu un slovāku atvilināšanai uz KHL nekādas super spējas tāpat nav vajadzīgas), un vismaz tīri teorētiski viņam varētu mazāk draudēt iegrābšanās uz dažādiem vienaldzīgiem Landmarkiem. Protams, vienlaikus būtu vērts atcerēties, ka Krievijas masu (dez)informācijas telpā Irbem ir piekarināta izteikta birka "фашист" (kur arī pašam Artūram ir gana lieli nopelni), kas KHL kontekstā varētu būt visai problemātiski.
Īsumā - dzīvosim, redzēsim. Bet kā lai arī nebūtu - atšķirībā no savas iepriekšējās prognozes (par Hosas atgriešanos Dinamo, kuru atzinu par nepatiesu pēc baumām par viņa pāreju uz Atlant), šoreiz negrasos atkāpties no savas teorijas līdz pat brīdim, kad tiks izziņots, ka turpmāk par Dinamo spēlētāju komplektāciju būs atbildīgs Ainārs Šlesers.