Veģetāra maltīte: Dārzeņu pīrāgs itāļu gaumē

2013-03-11

Šķiet, ka iepriekšējā nedēļas nogalē noslinkoju un veģetārā recepte netapa. Šoreiz atkal atgriezos pie savas maģiskās grāmatas un tapa dārzeņu pīrāgs (kurš gan īpaši neizskatījās pēc pīrāga, bet tā jau ir cita lieta.
Nezinu gan, cik ļoti tas ir itāļu gaumē, bet receptē liek iekšā šādas lietas:
- 2 paprikas;
- kabačus (hmmm, man bija viens, vajadzēja laikam divus, turklāt pēc bildes izskatās, ka tas ir cukini un nevis kabacis; pateicoties nesezonai tieši cukini arī nopirku);
- 100 g mocarallas
- melnās olīvas bez kauliņiem
- 1 ķiploka daiviņu
- baziliku
- sojas eļļu
Pasākuma nopietnākā daļa ir krāsnī apcept strēmelēs sagrieztu papriku un tad tai noņemt mizu. Neizlasīju rūpīgi un mēģināju mizu ņemt nost no karstas paprikas, kamēr vajadzēja patiesībā uzgaidīt, kamēr atdzisīs - būtu vieglāk.
Tad sagrieztu sieru un kabačus liek ieziestā cepamtraukā kopā ar papriku, uzliek olīvas un garšvielas, tad pārlej ar ķiploku un sojas eļļas maisījumu.
Cep 25-30 minūtes vai līdz brīdim, kad atceras, ka jāņem laukā no krāsns un kad ir jau gandrīz piededzis.
Vajadzētu pasniegt ar krāsnī ceptiem kartupeļiem, bet man bija tikai vārīti. Tāda dzīve.
Principā ar 1 kabaci divu vietā tāpat sanāca tīri normāli ēdiens 2 porcijām, tā ka no daudzuma viedokļa viss bija ok.
Gluži kā Itālijā negaršoja, bet nevar jau visu gribēt.