Arī šajā nedēļas nogalē tapa kāds veģetārs ēdiens no grāmatas. Šoreiz izvēlējos graudaugu podiņu, galvenokārt tādēļ, ka man vēl bija atlikuši neizlietoti selerijas kāti un šķita sakarīgi taisīt kaut ko tādu, kur tādi ir nepieciešami.
Ideja īsumā ir šāda: atsevišķi novāra nedaudz (orientējoties uz 2 cilvēkiem - no katriem pa 85g) brūnos rīsus un šķeltos zirņus, tos piejauc klāt smalki sagrieztai selerijai, sīpolam, šampinjoniem, konservētiem tomātiem, diļļu sēklām, timiānam, shoyu un 1 olai. Kad tas viss ir kārtīgi samaisīts, liek podiņā un cepeškrāsnī uz 45 minūtēm. Tad pārkaisa ar sarīvētu Čederas sieru un vēl 10 minūtes cepam. Un tad tik sukā iekšā!
Gala rezultāts izskatījās šādi:
Un garšoja labi!