Veģetāra maltīte: Sarkano pupiņu kreols

2013-02-17

Šoreiz savā nosliecē variēt receptē iekļautās sastāvdaļas ar tādām, kas man ir pieejamas, aizgāju īpaši tālu. Galvenokārt gan tas attiecās ne tik ļoti uz sastāvdaļām, bet gan uz pašu pagatavošanas veidu. Recepte prasīja visus darbus veikt mikroviļņu krāsnī, man tādas nav, tāpēc izmantoju cepeškrāsni. Nedabūju zaļo papriku, izmantoju sarkano. Pupiņas ņēmu nevis kaltētas, bet tādas, kas sālsūdenī. Tas laikam arī viss no pārkāpumu puses.
Doma aptuveni tāda - uzvāra rīsus (šķiet, tos drusku pārvārīju, pārāk mīksti sanāca), sagriež papriku un sēnes, pieliek sviestu, kādu brīdi karsē krāsnī, tad pievieno rīsus, piparus, muskatriekstu, pupiņas, vēl pacep, tad klāt nāk sagriezti tomāti (bez mizas) un lociņi, beigās vēl pārkaisa pētersīļus, un manā gadījumā - arī rīvētu parmezānu. It kā daudzums, ko taisīju bija paredzēts diviem cilvēkiem, taču pēc "Ar mani pat pingvīni nerunā 2013" biju tik brutāli izsalcis, ka apēdu visu vienā piegājienā, ka nemetās.