Lord Of The Rings: The Return of the King
film — USA — 2003

7.5
Gredzenu pavēlnieka triloģijas ekranizācijas pēdējā daļa guva tik daudz dažādu atzinību, ka man pat nevajadzētu par šo filmu rakstīt, tomēr es rakstīšu gan.
Nezinu, kādēļ, bet vispār visa šī filmu plejāde man nesagādāja ne tuvu ne tik lielu gandarījumu, kā man gribējās. Nezinu, kas tur tieši bija pie vainas - pārāk augstu nostādīta latiņa, mans nebeidzamais skepticisms vai kaut kas cits.
Trešajā daļā - "Karaļa atgriešanās" - beidzot notiek izšķirošā cīņa ("This day we fight"), pirms tam tiek nogalināts Melno jātnieku līderis, gredzens tiek iznīcināts un arī Gorlums atrod savu galu (to gan tu varētu uzzināt arī bez mana apraksta).
Attiecībā uz filmu - man tajā izteikti nepatika kāda pēdējā pusstunda, kas sastāvēja no nebeidzamām beigu epizodēm. Kādas piecas reizes vismaz skatītājiem veidojās sajūta - nu, viss, ir cauri, bet nekā - seko vēl viena beigu epizode, kurā nekā īpaši būtiska nav. Plus mazliet par daudz manā izpratnē šajā filmā uzmanības tika velīts dažādiem love storijiem, kā nekā Tolkiens nebija nekāds mīlasstāstu apdziedātājās.
Pozitīvi - specefekti, dinamika, daudz kas realizēts tā, ka arī Tolkiens būtu bijis sajūsmā, taču bālās beigas vismaz man iespaidus par filmu mazliet sagandēja.
Protams, kādreiz būtu vērts noskatīties visu filmu triloģiju vienā paņēmienā, bet nedomāju, ka man tas jebkad būs pa spēkam.
2004-01-12
comments powered by Disqus