Garage Inc
music — USA — 1998

7.0
Šo Metalikas ierakstu nedaudz saīsinātā veidā - 80 minūšu apjomā, biju pat iecepis matricā, kas liek domāt, ka savulaik biju radikāls Metallica cienītājs. Protams, ka vienīgais iemesls kaut ko tādu klausīties, bija apziņa, ka Metallica ir mega stilīga metālistu grupa, par kuru fano visi krutie ļaudis.
Īstenībā jau šamie patiešām nav slikta grupa, lai gan, protams, "Garage Inc" absolūti nav tas pats, kas, teiksim, "Ride the Lightning" vai "And Justice for All" - pa brīžam te sit cauri izteikti popsīgas notis, mūzikas ātrums nav neko fenomenāli milzīgs un smagums patiesībā arī lielākoties ir MTV standartu robežās.
Lielākais šī kaverversiju albūma grāvējs bija Thin Lizzy dziesmas "Whiskey in the jar" pārveidojums Metallicas gaumē, kas visvairāk piesaistīja ar daudzajām visnotaļ nedaudz ģērbtajām sievietēm videoklipā, kas nodarbojās ar diezgan lesbiskām padarīšanām. Protams, nekas vairāk par "ballītes himnu" šajā dziesmā Metallicas versijā nav sagaidāms, taču kas es būtu par neģēli, lai žēlotos par ballīšu dziesmām? Ballītes taču ir labas. Citu zināmo dziesmu vidū jāmin Boba Sīgera "Turn The Page" diezgan autenstiski skanošais kavers, kurš man joprojām liek ar kaut ko līdzīgu nostaļģijai atcerēties pagājušās dienas, kad vasarā pie Bubļika Saulkrastos mēs savācāmies diezgan regulāri, gājām uz jūru, klausījāmies pašrakstītus diskus manā smieklīgajā apaļajā maģī, bijām patiesībā tā strikti ņemot tipiski high school losers, reizēm stundām ilgi sitām futbola bumbu pret zaļajiem Bū dārza vārtiem un skatījāmies zvaigznēs, pavadoņus par lidojošajiem šķīvīšiem uzskatot. No tā paša laikmeta nāk arī dziesma "So What", kurā Hetfelds uzskaita visu, ko viņš savā mūžā ir izdrāzis (patiesībā īstie drāzēji laikam gan bija "Anti-Nowhere League"). Šeit atrodams arī viens manu tā laika vienīgo īsto elku - Queen - kavers, kurā "Stone Cold Crazy" pārvērties par tipisku metāla songu, zaudējot šo to, atsakoties no Merkūrija operatiskās balss. Vairums citu dziesmu man nav zināmas, lai arī vairāki izpildītaji, kurus Metallica kaverē, ir pat ļoti zināmi - "Black Sabbath", "Motorhead", "Lynyrd Skynyrd" utt. Labs metāls. Tikai metāls pēc definīcijas nav manā skatījumā īpaši labs.
2007-04-09
comments powered by Disqus