Girls Girls Girls
music — USA — 1983

6.5
Motleja banda ir viena no tām grupām, par kuru cienīšanu cilvēkus slavēt nemēdz. Kā nekā viņi bija neinteliģenti lohi, kas spēlēja primitīvu rokenrolu astoņdesmitajos gados un kuru ierakstu galvenais mērķis bija izdrāzt (un es nebaidos šī vārda) pēc iespējas vairāk mazas meitenītes. Ne velti viņiem bungas klapēja Tomijs Lī, kas lielāko slavu guva kā Pamelas Andersones vīrs un kā dalībnieks tajā video, kur viņi uz laivas un vēl daudz kur citur... Vēl tur piedalījās Nikki Sixx - vēl viens slavens izvirtulis, kas šamiem spēlēja basu.
Un tomēr viņi patiesībā nebija tik slikti, kā varētu domāt. Protams, ka par saturīgu mūziku "Girls, Girls, Girls" nenosauksi, bet tas ir viens vienkāršs, absolūti ne uz ko nepretendējošs primitīva rokenrola albūms, kaut kas līdzīgs dažiem sliktākajiem ZZ Top ierakstiem astoņdesmitajos. Pārtijos šī ieraksta tituldziesma ar tās tipisko lētas amerikāņu ballītes atmosfēru vispār varētu būt šīs grupas himna ar tās seksisma pilno un gandrīz idiotismam līdzinošos tekstu:
Trick or treat-sweet to eat
On Halloween and New Year`s Eve
Yankee girls ya just can`t beat
But they`re the best when they`re off their feet

Ja tu domā, ka citas šī ieraksta dziesmas kaut nedaudz atšķiras no titulkompozīcijas, tu esi patiešām naivs. Pirmkārt, tas nebūtu iespējams, jo grupas vokālists nemaz nespēj dziedāt savādāk kā tajā dziesmā - tāds ballītes ļaunais džeks spiedzējs, tā viņu varētu raksturot.
Ja nu par kādu grupu var teikt, ka tās tematika ir tipisks Sex, Drugs & Rock`n`Roll, tad Motley Crue būtu tipisks piemērs.
Īsi sakot, Motley Crue ir krutākie veči uz pasaules un viņi izdrāzīs visas sievietes (meitenes, večiņas, dažas transpersonas un vienkārši gejus), ko vien sagribēs, pēc principa:
Found a girl she`s mama`s pride
I tattooed her and now she`s mine
I`ll make the toast you raise the glass
Just a few words to kick the world in the ass

Protams, ka viņi nespēj neiekļaut ierakstā kādu šausmīgu balādi, un šādā nolūkā šajā albūmā ir dziesma "Nona", kurā ir vesela viena rindiņa teksta: "Nona, I`m outta my head without you". Stilīgi, vai ne?
Vēl viena grupas ideju raksturojoša dziesma ir "All in the name of", kuras pirmais pants ir sekojošs:
She`s only fifteen
She`s the reason-the reason that I can`t sleep
You say illegal
I say legal`s never been my scene
I try like hell but I`m out of control

Un vēl "Sumthin` for nuthin`" (stilīga pareizrakstība Slade stilā):

Foolish bride call me up, beg to scratch her itch
Rich old man got the needle, slipped and dropped a stitch
Name the time, name the price leave your door unlocked
I`ll bring a toy guaranteed to put the spring in your shocks

Bet joks ir tāds, ka savā vulgaritātē viņi ir salīdzinoši labi, it īpaši, ja tu par viņiem vari pasmieties. Pretīgi ir tad, kad viņi sāk mēģināt izklausīties dvēseliski - piemēram, izpildot dziesmu "You`re all I need" (ak, Dievs, cik tizla ir viņu vokālista balss!). Kamēr viņi paliek savā teritorijā, tu vari uz Motley Crue skatīties kā uz jaukiem pērtiķiem būrī. Kad viņi no būra ir izrāpušies, tad gan jāmeklē lingas, lai viņus iedabūtu būrī atpakaļ.
Atgriežoties pie ieraksta novērtēšanas - patiesībā jau ir ok, nav gan gluži tā, ka man šis ieraksts diez ko labi pie sirds ietu, bet principā klausīties var. Fanot - no fucking way!
2007-08-20
comments powered by Disqus