Crocodile Shoes
music — UK — 1994

5.0
Džimijs Neils nudien nebeidz mani pārsteigt! Protams, strikti ņemot, būtu jāsaka: Džimijam Neilam ir izdevies mani pārsteigt, jo iepriekš viņš mani pārsteidzis nebija, bet šādā formulējumā, manuprāt, skan iespaidīgāk.
Ar ko tad viņš ir mani pārsteidzis? Sāksim ar garu ievadu. Džimijs Neils sabiedrībai (ko lai es šajā gadījumā arī nesauktu par sabiedrību) vislabāk ir zināms ar šī albūma tituldziesmu (dīvaini, bet YouTube nav iespējams atrast šīs dziesmas video). Man viņš līdz ar to visu laiku asociējās tieši ar šo kompozīciju ar tās visai smieklīgo videoklipu un man visu laiku bija sajūta, ka viņš tāds īsti nopietns tipāžs nav, bet vairāk ir tāds kā jokdaris (dziesma, starp citu, ir gandrīz ģeniāla).
Un ko viņš piedāvā savā albūmā? Paklausamies vēl vienu viņa singlu - "Only one Heart". Un ko mēs dzirdam? Kaut ko līdzīgu Engelbertam Humperdinkam (vai kā to tipu sauca) un Maiklam Boltonam. It īpaši labs ir piedziedājums:
only one heart, only one heart
what made you take it and break it apart?
only one heart, only one heart
lord why did you make us with only one heart?

Varu atbildēt uz jautājumu - vienu sirdi Dievs cilvēkam iedeva tāpēc, ka pēc otra šāda orgāna nav nepieciešamības. Tikpat labi varētu jautāt: "Oh lord, why did you make me with only one anus?"
Un vispār šajā ierakstā salkanības līmenis ir gandrīz ideāls. Te tu vari dzirdēt tik triviālas kompozīcijas kā "Love will find someone for you", "Between a woman and a man", "Dragons" (tipiska Chris Rea stilā dziesma), "Cowboy Dreams". Īsi sakot - bezcerīgi zems enerģijas līmenis, gandrīz visas dziesmas ir primitīvi love songs, tās, kuras man par mīlestību, tāpat ir primitīvas. Nekāda iemesla īpaši kaut ko vairāk par šo albūmu teikt man nav.
2007-08-25
comments powered by Disqus