Because I Said So
film — USA — 2007

3.0
Nekādi nevaru saprast, kā ir labāk - pirms filmas skatīšanās uzzināt par to pārāk daudz vai nepainteresēties nemaz. Vēl pāris "Because I said so" kvalitātes filmas un pirmais variants tiks pasludināts par uzvarētaju.
Šo filmu lejuplādēju tāpēc, ka bija aXXo relīze, kas liecināja, ka video kvalitātei būtu jābūt labai. Tāda tā arī bija, žēl tikai, ka nekā cita laba šajā filmā nebija.
Romantiska komēdija patiesībā ir ļoti sarežģīts žanrs - tajā ir ļoti viegli ieslīgt debīlās klišejās, aizrauties ar slapstick humoru, pārsātināt ar saharīnisku saldumu vai vienkārši aizkaitināt skatītāju. Dīvainā kārtā šai filmai, kurā vienu no galvenajām lomām spēlē Diāna Kītone, kas savulaik bija izcila aktrise, izdodas izgāzties visos iespējamajos veidos.
Filmas pamatā ir sekojošs stāsts: ir māte-atraitne. Viņai ir 3 meitas. Vienai no meitām nav vīra, un māte mēģina viņu izprecināt, bet viņas (mātes) prasības ir diezgan augstas. Kad nekas cits neatliek, viņa ieliek internetā sludinājumu, ka māte meklē vīrieti savai meitai. Rezultātā parādās viens krutais arhitekts-pretendents un viens nekrutais mūziķis-nepretendents. Abi iepazīstas ar meitu, it kā neatkarīgi no māmuliņas darbības. Un tad nu šī beibe, kuru atveido dziedātāja Mendija Mūra, kārtējo reizi apstiprinot, ka mūziķi ir sūdīgi aktieri, salaiž ar abiem šiem tipiem.
Tas viss tiek pasniegts ar "veselīgu devu humora", kā teiktu kāds kino kritiķis, vai "pilnīgi stulbā veidā", kā teiktu es. Smieties tur īpaši nav par ko, daļa jociņu ir ne inteliģentāki par tipiskām Adama Sendlera komēdijām, man kā skatītājam ir vienaldzīgas visu varoņu ciešanas (jo faktiski tādu nemaz nav), bet viņu prieki ir tik samāksloti, ka trakāk nevar būt.
Fenomenāli nesaistoša un tukša filma. Nebrīnos, ka Rottentomatoes tā ir veselus 5% svaiga, bet tās režisora iepriekšējā filma bija "40 days and 40 nights".
2007-08-28
comments powered by Disqus