Confetti
film — UK — 2006

7.0
Kā esmu novērojis, pēdējā laikā modē ir nākušas pseidodokumentālā stila filmas - tādas, kuras tev tiek pasniegtas kā dokumentāls kino, kurās personāži apzinās kameras klātbūtni un kuras faktiski ir drīzāk mockumentary nekā documentary žanram pieskaitāmas. "Confetti" ir viena no šādām filmām.
Iedomājamies situāciju: žurnāls "Confetti", kas specializējas uz laulību tematiku, rīko konkursu, kurā pāris ar oriģinālākajām kāzām laimēs māju. Vispirms tiek atlasīti nekam nederīgo variantu piedāvātāji un tad trīs interesantāko kāzu ideju īpašniekiem tiek doti trīs mēneši gatavošanās laika, lai radītu patiešām neatkārtojamu kāzu priekšnesumu. Atlasītie trīs pāri grasās veidot:
1) kāzas mūzikla stilā;
2) kāzas tenisa stilā (ar tenisa elementiem);
3) kāzas naturālistu stilā - pa pliko.
Tad nu mēs varam sekot viņu gaitām, problēmām varoņu attiecībās, kas saistītas gan ar viņu izvēlēto kāzu risinājumu, gan ģimenes locekļu attieksmi, gan visu citu iespējamo. Runājot par naturālistu pāri - jā, šajā filmā ir diezgan daudz "full frontal nudity". Filmā piedalās vairāki labi zināmi angļu komiķi - Džimijs Karrs, Martins Frīmens, Olīvija Kolmena, Džesika Stīvensone, kuri tika nostādīti diezgan sarežģītos apstākļos - filmai nebija scenārija, līdz ar to viss tās saturs ir improvizēts. No vienas puses - kā dokumentāla stila imitācija tas nostrādā labāk, no otras puses - noteikti šo ideju būtu bijis iespējams realizēt labāk (personīgi mani diezgan pamatīgi kaitināja gandrīz viss ap tenisistu pāri). Emocionāli filma nostrādāja tīri labi un, lai arī tā nekādi nav nosaucama par meistardarbu, gribu teikt, ka tās skatīšanos varu atzīt par labi pavadītu laiku.
2007-10-14
comments powered by Disqus