How to stop an exploding man

2007-11-05

Noskatījāmies līdz galam pirmo Heroes sezonu. Uz diviem no četriem manis uzdotajiem jautājumiem saņēmām atbildes: Kāpēc pataupīja dzīvību Tedam un kāpēc Haitian neiztīrīja Sailera atmiņas - jo centram tā vajadzēja. BET:
Iedomāsimies, ka tu esi Hiro Nakamura nākotnē pēc atombumbas sprādziena. Tu mēģini izdomāt, kurā brīdī pagātnē tev vajadzētu atgriezties, lai nenotiktu tas sviestainais sprādziens. Kas būtu loģiskākais variants? Vai tu plānotu kaut kādu nopietnu stratēģiju, lai Saileram nebūtu kādas no nepieciešamajām spējām sprādziena brīdī? Personīgi es parūpētos, lai viņam nebūtu nekādu spēju. Proti - es atgrieztos pie Chandra Suresh un viņam pateiktu, lai viņš neiet uzmeklēt Saileru un pastāstīt viņam, ka viņš ir izredzēts. Tad Sailers mierīgi turpinātu savu pulksteņmeistara darbu un nenogalinātu nevis tikai Klēru, bet vispār nevienu.
Otra lieta: kāda velna pēc tas stulbais Petrelli vispār eksplodēja? Kāds tam bija pamatojums? Kāds izskaidrojums? Pilnīgs sviests.
Vēl viena problēma - sezonas beigas neliek gaidīt otro sezonu - pārāk maz intrigas. Tas, ka Sailers ir dzīvs, nav intriga - ir taču skaidrs, ka viņš vēl kādus pāris gadus tur darbosies. Un intriga par tipu, par kuru mazā meitenīte nedrīkst domāt, mani kaut kā neientriģē.
Vērtējošāks apraksts parādīsies šodienas garumā faktoīdā.