Scenes of a Sexual Nature
film — UK — 2006

7.5
"Scenes of a sexual nature" nav viena no tām filmām, kas iegūst lielu daudzumu balvu prestižos festivālos vai nopelna simtiem miljonu dolāru. Vienlaikus tā nav viena no tām filmām, kurām veidojas spēcīgas fanu grupas vai par kurām sajūsmā būtu kritiķi. Bet tā kalpo par kārtējo pierādījumu tam, ka ne jau visur visu izšķir nauda.
Filma ar budžetu 260 tūkstoši sterliņu mārciņu sapulcējusi veselu plejādi lielisku un pazīstamu britu aktieru, tai skaitā vienu no lomām atveido Jūens Makgregors. Kā tas ir iespējams? Pareiza un ekonomiska plānošana.
Var teikt, ka "Scenes of a sexual nature" ir mazbudžeta variācija par tēmu "Love Actually". Filmā tiek parādītas septiņas "love" situācijas, kas norisinās lielākajā Londonas parkā gandrīz vienlaicīgi. Dažas no šīm situācijām ir puslīdz ikdienišķas, citas savukārt - atkal nē, centrālais droši vien tajās ir katrā tāds kā negaidītais pavērsiena elements, kuram tevi kā skatītāju vajadzētu "atsēdināt". Bet varbūt tas nemaz nav galvenais. Viens ir skaidrs, ka aktieri, kas šajā filmā piedalījās, vienkārši labi pavadīja laiku dažu dienu garumā un pie reizes nofilmējās šajā kinolentē, kura varbūt nav sevišķi pamācoša, izglītojoša vai tamlīdzīgi noderīga, bet vienlaikus tā ir pietiekami komiska un atmiņā paliekoša. Jā, ja tu gaidi no šīs filmas patiešām seksuālas dabas ainas, tā liks tev pamatīgi vilties - seksa Padomju savienībā nav. Viss, ko tev filmas garumā parādīs, būs viens sieviešu dibens apakšbiksēs un viens vīriešu dibens bez tām, lai arī vismaz dažos no šiem sižetiem seksualitāte ir pietiekami būtisks komponents. Jā, un Makgregors šeit atveido geju.
Protams, ka skatoties šo filmu, tu nojaut, ka tā nav nekas izcils, bet tā arī neprtedenē uz neko lielāku kā tā faktiski ir. Man kopumā šī filma patika tās nepiespiestās un sirsnīgās atmosfēras dēļ.
2008-03-23
comments powered by Disqus