Muscle of Love
music — USA — 1973

6.5
Šī Elisa Kūpera ieraksta nosaukuma precīzākais latviskojums būtu "Penis", varbūt "Loceklis". Man ir zināmi aizspriedumi attiecībā pret peņiem veltītiem ierakstiem, taču ja jau Keta Stīvensa "Mona Bone Jakon", kas arī ir "Penis", ir labs ieraksts, kāpēc lai šis tāds nebūtu? Tiesa, uzraksts uz plates vāciņa, ka šajā vāciņā iekšā atrodas viens (1) Elisa Kūpera "muscle of love", šķiet nedaudz biedējoša. Iedomājies - tu kā normāls cilvēks nopērc veikalā mūzikas ierakstu, ko vēlies uzdāvināt mīļotajai sievietei, iesaiņo to skaistā ietinamajā papīrā, pasniedz ziedus, un tad tava mīļotā sieviete no iepakojuma izņem asiņainu nogrieztu locekli. Diez vai tu šādā situācijā varētu cerēt uz romantisku vakara turpinājumu.

Interesanti, ka šajā ierakstā, kas ir pēdējais ko Alice Cooper izdeva kā grupa nevis Vincents Furnjē pārsaucies par Elisu Kūperu, īpaši nevar just to teatrālo mūzikas pusi, kas bija jau diezgan spēcīga iekš "Billion Dollar Babies" un kas radikālu pieaugumu ieguva pirmajā Kūpera solo albūmā. Bet šis ir īsts rokmūzikas ieraksts ar skanīgiem rifiem ("Never Been Sold Before" tiek izmantots bītlu "Day Tripper" rifs), tipiskiem Alice Cooper tekstiem un autentisku enerģijas līmeni.

Tiesa, nākas atzīt, ka mani šis ieraksts kaut kā īpaši neuzrunā - it kā viss tajā būtu savās vietās, bet izņemot divas pirmās ieraksta dziesmas - "Big Apple Dreamin`" un "Never Been Sold Before" - neko satriecošu šeit saklausīt nespēju. Dažas kompozīcijas ir savdabīgas - piem., retro stilā ieturētā "Crazy Little Child" vai iecerētā Bonda filmas tituldziesma "Man with the Golden Gun", taču liela daļa šī ieraksta ir tāda... uninspired.
2008-05-20
comments powered by Disqus