The Boybands have Won
music — UK — 2008

7.5
Jaunākais akustiskā "Chumbawamba" sastāva ieraksts patiesībā pārkāpj manus principus - man to šobrīd nevajadzētu klausīties, jo tas neietilpst manā 51 mp3 diskā, taču kā Čumbas cienītājs es nevaru par to neuzrakstīt.

Faktiski neko pārsteidzošu un jaunu Chumbawamba šajā albumā nepiedāvā - tas ir stipri līdzīgs pirms pāris gadiem iznākušajam "A Singsong and a scrap", tajā netiek izmantoti elektriskie instrumenti, toties diezgan plaši ir pārstāvētas acapella dziesmas. Arī tematika tā pati vecā - pilsoniskās brīvības, kapitālisma ļaunums, vārdu pārsvars pār ieročiem. Bet tā kā man viņu pieeja un viņu message vienmēr ir bijuši vairāk nekā simpātiski, es tieši priecājos, ka viņi neiet pa jauniem un risku pilniem ceļiem (it īpaši ievērojot to katastrofu, kas bija "Readymades").

Vairākas šīs dziesmas, lai arī savā būtībā tās ir maksimāli vienkāršas, mani vismaz uzrunā tik tieši un tik personiski, cik vien iespējams. To vidū ir "All Fur Coat and no Knickers", a kapella gabals "Sing about love" (par tēmu - ka viņiem negribas dziedāt par to, par ko viņi dzied, bet par mīlestību var dziedāt vien tad, kad smagās tēmas būs atrisinātas), otra a kapella kompozīcija "Words can save us" (ar teroristiem vajag veikt pārrunas, nevis bombardēšanu), "Compliments of Your Waitress" - viesmīles dziesma par klientiem un it īpaši "Right around the world" - droši vien ar lielāko hita potenciālu apveltītā šī ieraksta dziesma ar lielisko piedziedājumu "Bert-hold Brecht, Brecht told Bert". Ā, un es gandrīz aizmirsu sociālo tīklu himnu "Add Me" par dažādiem jaukiem tipāžiem, kas piedāvā tev "draugoties":
"I`d reallly like to mail you the picture that I drew
It`s got Kylie`s body but the head is you
I`ve asked you fifty times but I`m asking you again
Would you like to add me as a friend?"
Kopumā tātad apmēram puse no šī ieraksta 25 dziesmām mani patiešām uzrunā, vēl kādas 5-6 ir ok, pārējās - nekas īpašs. Kopumā - nav slikti. Protams, viņiem ir bijuši arī labāki ieraksti, bet mani jau priecē, ka grupa turpina izdot jaunus albumus ar jaunām man tīkamām dziesmām.
2008-06-24
comments powered by Disqus