Harold and Kumar Escape from Guantanamo Bay
film — USA — 2008

2.5
Lai arī filmas pirmā daļa - "Harold and Kumar go to Whitecastle" manā izpratnē bija absolūts mēsls, tomēr ņēmu un noskatījos tās turpinājumu, kas kritiķu aprindās gan tik labi nekotējās kā pirmā filma, tomēr vienlaikus ar seksa/narkotiku komēdiju pretendēja uz politisku tēmu satīras gabala statusu. Lieki nekavēšos ar ievadu un teikšu - šī filma nav labāka par pirmo daļu.

Tātad, mēs esam nonākuši turpat, kur beidzās pirmā filma - Harolds un Kumārs sēžas lidmašīnā uz "zāles" galvaspilsētu - Amsterdamu. Taču Kumāram mēģinot lidmašīnā uzpīpēt zāli, viņi tiek noturēti par teroristiem un kāda aizsardzības resora darbinieka stulbuma dēļ nonāk Guantanamo cietumā Kubā. No tā viņi aizbēg un atkal sākas debīlisma pilns roadtrip, kura saturiskā puse aprobežojas ar klasiskajām tēmām:
1) narkotiku joki
2) peņu un citādi seksa joki
3) joki par stereotipiem
Pirmie un otrie ir pilnīgi bez izņēmuma visi stulbi, pēdējie reizēm nostrādā (bet visbiežāk - nē). Filma ievērojama droši vien ir tikai tāpēc, ka tā ir tāda "nekautrīga", ar lielu daudzumu full frontal nudity, pamatīgu rupjību devu un tamlīdzīgi. Bet vienlaikus tā ir šaušalīgi gara (ap 100 minūtēm priekš stoner comedy manā uztverē ir daudz par daudz), bez sižeta un ar ļoti tizlu sappy saharīna elementu beigās (pat šādā tjipa nepieradinātā komēdijā nevar iztikt bez liriskās tēmas, kas pasniegta ar absolūtu "sirsnīgumu"), nemaz nerunājot par baigāko iepriekšējās filmas joku atkārtojumu (aina ar seksu trijatā ar zāles maisu btw. bija viena no pretīgākajām visā šajā filmā). Protams, man vajadzēja rēķināties ar to, ka šī filma būs tieši tāda, līdz ar to es neesmu pat īsti vīlies, bet faktu, ka tā ir mēsls, tas nekādi nemaina.
2008-07-29
comments powered by Disqus