Bender`s Game
film — USA — 2008

3.5
Beidzot ilgi gaidītais ir noticis - Futurama ir pārvērtusies par īstu mēslu. Pret pirmajām divām pilnmetrāžas filmām, kas tika izdotas DVD formātā, mana attieksme kopumā bija pozitīva (lai arī daudzi arī par tām teica, ka nekā laba tur neesot), bet šoreiz pat es nevaru saglabāt optimismu. "Bender`s Game" ir vienā līmenī ar pašām vājākajām regulārajām Futurama sērijām, bet tās pilnmetrāžas filmas formāts padara šo situāciju vēl ievērojami bēdīgaku. Faktiski ar šo filmu Futurama ir pārvērtusies par kaut ko līdzīgu visām nebeidzamajām "Scary Movie", "Epic Movie", "Superhero Movie" un tamlīdzīgajām. Kādreiz svaigais humors ir pārvērties par trulu atdarinājumu, parodējot visu pēc kārtas, bet neparūpējoties par to, lai šīs parodijas būtu trāpīgas un oriģinālas. Ko īsti "Bender`s Game" izsmej?
1) globālo naftas cenu pieaugumu (nedaudz nokavēts, vai ne. protams, loģika saka priekšā, ka cenas atkal izaugs, bet patlaban tās nav īsti izjokošanas vērtas)
2) "Dungeons and Dragons" spēlēšanu - ir jau daudz kur redzēti joki par šo tēmu, taču vismaz daži no šiem jokiem bija tīri labi
3) "Lord of the rings" - c`mon, pēdējā filma iznāca pirms 5 gadiem, ja nemaldos, kāda velna pēc tagad tur vajadzētu kaut ko baigi parodēt? un vēl jo vairāk - 1/1 nospiešana ar muļķīgiem personāžu vārdiem nav nekāda parodija, bet gan tīrais sviests
4) Zvaigžņu kari - jā, Futurama atļāvusies parodēt slaveno ainu, kad atklājas, ka Dārts Veiders ir Lūka Skaivokera tēvs. Interesanti, vai filmas veidotāji neiedomājās, ka šī parodijas ideja nepavisam nav sevišķi svaiga?
Droši vien bija vēl kaut kas cits, bet mirklī man tas prātā nenāk. Viens nu ir skaidrs - ja Futurama nava smieklīga un tā nav aktuāla, tad šāda Futurama man nav vajadzīga, cik simpātiski man lai arī nešķistu tās personāži. Acīmredzami šī ideja ir savu laiku nodzīvojusi un labākais, ko Mets Grēnings un kompānija varētu šajā sakarā izdarīt, būtu pārtraukt jebkādus mēģinājumus Futuramu turpināt. Mani tas, protams, pamatīgi apbēdina, bet neko darīt.
2008-11-23
comments powered by Disqus