Oskaru nominācijas

2009-01-22

Beidzot tās tikušas paziņotas, un tagad varu izveidot savu sarakstu ar filmām, kuras man vajadzētu vēl noskatīties pirms Oskariem (atbilstoši standarta plāniem skatīšos tikai mākslas kino, dokumentālās filmas atliekot tālākiem plāniem).

Gada labākā filma:


Labākā vīriešu titulloma:
Labākā sieviešu titulloma:
Labākā otrā plāna vīriešu loma:
Labākā otrā plāna sieviešu loma:
Labākā režija:
Labākā ārzemju filma:
Labākais oriģinālscenārijs:
Labākais adaptētais scenārijs:
Labākā animācijas filma:
Labākais operatora darbs:
Labākā montāža:
Labākā mākslas režija:
Labākie tērpi:
Labākais grimms:
Labākais skaņu celiņš:
Labākā dziesma:
Labākā skaņa:
Labākā skaņas montāža:
Labākie specefekti:
Neredzētajām filmām izveidošu prioritāšu sarakstu, proti, lai noteiktu, kuras filmas vajadzētu ātrāk noskatīties. Par katru A klases nomināciju (labākā filma, aktieri, režija) došu trīs punktus, B klases - scenāriji, animācijas filmas, ārzemju filmas, operators - 2 punktus, pārējām - 1 punktu. Tātad iegūtais saraksts:

Doubt14
The Reader13
Changeling6
Rachel Getting Married3
Waltz for Bashir2
The Baader-Meinhof Complex2
The Class2
Departures2
Revanche2
Bolt2
Wanted2
Iron Man2
Australia1
Defiance1

Kā redzams no šī saraksta, faktiski ir 3 filmas ar visaugstāko prioritāti - Doubt, The Reader un Changeling. Pārējās jau vairs nav tik kritiskas, lai arī gribētos noskatīties "Rachel Getting Married". Ja viss ies atbilstoši plāniem, vienu no pirmā trijnieka filmām noskatīšos jau šovakar. Vispār jāatzīmē, ka šogad Akadēmija nominējusi diezgan nelielu skaitu filmu un gandrīz visas nominētās filmas pārstāvētas vairākās kategorijās. Kas arī atvieglo manu uzdevumu. Pagājušogad tajā pašā brīdī - 22.janvārī - manā noskatāmo filmu sarakstā ietilpa 29, šogad - tikai 14.