Hot Tub Time Machine
film — USA — 2010

5.0
Ja "Hot Tub Time Machine" būtu iznākusi pirms desmit gadiem, es droši vien būtu par šo filmu bijis sajūsmā (toreiz, nevis tagad). Taču diemžēl vecums nenāk viens un tie laiki, kad es varēju smieties par jokiem ar automašīnas atslēgu izvilkšanu no suņa dibena vai vāveres novemšanu, ir aizgājuši pagātnē. Skumji, vai ne? Līdz ar to es varbūt arī varētu identificēties ar šīs filmas varoņiem, kas atceras laikus, kad zāle bija zaļāka un grupa "Poison" - stilīgāka. Tālab trīs draugi (kuri sen vairs nav nekādi draugi, bet tādi bija zēnības dienās) dodas uz kādu ziemas kūrorta pilsētiņu, kur viņi pavadījuši 1986.gadā vienu no savas dzīves labākajām nedēļas nogalēm. Līdzi tiek paķerts viena no viņiem māsasdēls, kas mitinās varoņa (John Cusack) pagrabā, kur augu dienu spēlē datoru. Līdzīgi kā attiecībā pret mūsu varoņiem, ari kūrortpilsētiņai pēdējie 20 gadi nav bijuši tie veiksmīgākie, viss ir nolaists, bankrotējis, taču viena lieta varoņu numurā atrodas - džakuzi, kurai izrādās, ka piemīt laika mašīnas funkcionalitāte un kura varoņus aiztransportē atpakaļ uz 1986.gadu, turklāt jāpiezīmē, ka viņi paši viens otru redz tādus, kā viņi ir tagad, bet citi - kā 20 gadīgus jauniešus (plus - visnotaļ stilīgus pēc 80to gadu standartiem). Lai tiktu atpakaļ mūsdienās, šiem ir jāsalabo laika mašīna un jācenšas pārmērīgi neko pagātnē nesačakarēt.
Kas man šķita nedaudz dīvaini - cik nez tizla bija varoņu pārējā dzīve, ja šis vīkends bija viņu dzīves labākās dienas? Viens no varoņiem pameta savu draudzeni, ko pēc tam gadiem ilgi nožēloja, bet viņa attiecīgajā situācijā viņam iedūra ar plastmas dakšiņu acī. Otrs tika sadauzīts zili melns, jo viņa draugi atteicās nākt viņam palīgā. Jā, trešajam - black guy - gāja labāk, viņam bija sekss ar ugunīgu meiču, bet vienlaikus viņa uzstāšanās (viņš tolaik bija dziedātājs) bija absolūts fiasko un skatītāju garlaikošana. Nice weekend, huh?
Anyway, šī nav no tām filmām, kur būtu par kaut ko baigi jādomā. Tā ir vienkārša komēdija par neskaitāmas reizes apspēlēto "male bonding" tēmu, ar simtiem reižu dzirdēto domu, ka draudzība ir svarigāka par visu un tā tālāk un tā joprojām. Ja šeit būtu nedaudz mazāk jēlo joku, filma man varbūt varētu pat patikt, bet tikai varbūt. Realitātē tomēr manai gaumei šī filma ir nedaudz par trulu un smieklīgo epizožu bija izteikti par maz, jāatzīst, ka "Hangover" tomēr bija smieklīgāka (lai ari tās filmas super liels cienītājs es neesmu). Jā, un John Cusack šeit atveido 1/1 to pašu varoni, ko "High Fidelity". Kas gan nav brīnums, jo šīs filmas režisors bija viens no High Fidelity scenāristiem.
Ja tev patīk vieglas komēdijas un nav iebildumu pret vēmienjokiem - vari šo filmu skatīties. Bet negarantēju, ka it will blow your mind.
2010-06-11
comments powered by Disqus