Bunny and the Bull
film — UK — 2009

8.5
Viens no būtiskākajiem maniem novērojumiem, pēdējos gados daudz skatoties filmas, ir tāds, ka tu nekad nevarēsi pirms filmas skatīšanās droši pateikt, vai tev tā patiks vai nē. Daudzu izslavēti šedevri var likt tev tikai paraustīt plecus un pašausmināties par publikas gaumi, kamēr nekur nedzirdētas filmas ar sliktu IMDb vērtējumu tevi aizkustinās līdz asarām.
Kad izvēlējos skatīties angļu komēdiju "Bunny and the Bull", mana motivācija nebija īsti pareiza - redzēju, ka šajā filmā piedalās Richard Ayoade un Noel Fielding, abi iepriekš pazīstami kā Moss un Ričmonds no IT Crowd. Un tā kā vismaz Chris o`Dowd gadījumā izrādījās, ka filmas ar viņa līdzdalību lielākoties ir labas, izlēmu arī Mosam dot iespēju.
Iespējams, šo filmu būtu jāsauc par romantisku road trip komēdiju, bet īsti man tā darīt negribētos. Vismaz man negribas, lai tu padomātu, ka šī filma būtu kaut kas līdzīgs "Road Trip" vai "RV". Tad jau drīzāk es to salīdzinātu ar "Wristcutters". Īpatnēja kā road movie tā ir kaut vai tāpēc, ka faktiski visā filmas garumā tās galvenais varonis atrodas savā dzīvoklī, no kura viņš nav izgājis veselu gadu, un mēs tikai kopā ar viņu pārdzīvojam notikumus, kuru dēļ viņš ir kļuvis tāds, kāds ir.
Atmiņu ainas notiek visai nereālā pasaulē, kura lielā mērā ir zīmēta, liekot atcerēties ne tikai jau minēto "Wristcutters", bet arī "The Science of Sleep" un pat "Doktora Kalijari kabinetu". Road trip centrā ir attiecību trijstūris starp kautrīgo un ar sievietēm sarunāties neprotošo Stīvenu, viņa labāko draugu Banniju - egoistisku seksa apsēstu dīkdieni, un Eloīzu - Polijā sastaptu spāņu sievieti, kurā Stīvens mirklī ieķeras, bet kuru kā vīrietis, protams, daudz labāk uzrunā Bannijs. Kopā viņi brauc uz Eloīzas dzimto pilsētu Spānijā, lai piedalītos fiestā, bet Bannijs vēlas kļūt par matadoru. Ceļā viņi sastop visādus ekstravagantus personāžus - ieskaitot biedējošu tipu, kas slauc suņus, un to vidū arī brīnišķīgu taksīti...
Vai no šīs filmas es kaut ko jaunu uzzināju par sevi un par citiem cilvēkiem? Droši vien - nē. Vai es lieliski pavadīju vakaru, to skatoties? Vai filma lika man smieties daudz un no sirds? Vai tajā tika parādīti vairāki absurdi muzeji? Jā, jā un vēlreiz jā.
Līdz ar to, ja esi redzējis "Wristcutters" un tā filma tev patika, noteikti noskaties arī "Bunny and the Bull"! Nenožēlosi! Un tad varēsim kopā ar tevi aiziet uz Captain Crab restorānu ieēst "the vegetarian option" :)
2010-07-07
comments powered by Disqus