Garth Marenghi`s Darkplace
film — UK — 2004

4.0
Izrādās, ka pirms viņš kļuva par Morisu Mosu, Ričards Aioeids jau bija izmēģinājis savu roku komēdijseriāla režisēžanā. Diemžēl jāatzīst, ka "Garth Marenghi`s Darkplace" nav tieši tas šovs, kas man būtu licis smieties līkam.
Tas ir veidots kā parodija par astoņdesmito gadu TV seriāliem un tiek pasniegts kā no arhīviem izvilkts vēsturisks šaušalīgi skandalozs un drosmīgs šausmu seriāls, kuru radījis horror rakstnieks Garth Marenghi, kas ir attiecigā šova scenārists, režisors un galvenās lomas atveidotājs. Seriāla darbība norisinās slimnīcā, kurā notiek daudz visa kā pārdabiska un kur vienīgais kas spēj ievest jebkādu kārtību ir doktors Riks Degless, kas jaunības dienās bijis saistijies ar tumsas spēkiem. Pa vidu visām sērijām ir daudz iestarpinājumu no it kā Garth Marenghi`s Darkplace veidotājiem (kuri vienlaikus, protams, ari reāli ir tā veidotāji), kas tipiski DVD komentāru stilā kaitinoši slavē savu "mākslu".
Līdzās Eioeidam, kurš spēlē slimnīcas vadītāju, mēs šeit redzam arī Metu Beriju - tagadējo IT Crowd vadītāju, kas šeit ir Rika Deglesa labā roka - viņu sauc Lusjēns Sančess un viņš ir smieklīgākais no šī šova varoņiem. Tikām pagalam nesmieklīga ir Elisa Vūla kā vienīgā šī seriāla sieviete. Vēl epizodiskās lomās te redzēsim Stīvenu Māršānu (Rikija Džerveja labāko čomu) un Noelu Fīldingu (Ričmonds!).
Kāpēc man šis seriāls nepatika? Pirmkārt, es nesaprotu, kam kaut kas tāds varētu būt vajadzīgs. Parodēt astoņdesmito gadu televīziju? Tā pati par sevi ir parodija, tur nav nepieciešams nekāds papildus darbs. Otrkārt, šova veidotāji pārak pārcentās, veidojot tā lētuma un tizluma sajūtu. Proti, ja kaut kas izskatās pēc pilnīgi nožēlojama astoņdesmito gadu TV šova ar briesmīgu montāžu, aktieriem, mūziku, specefektiem un frizūrām, tad man maz ko maina tas, ka tas viss ir domāts kā joks.
Nekādā ziņā nerekomendēju!
2010-07-14
comments powered by Disqus