The IT Crowd: Season 4
film — UK — 2010

7.0
Es nekad neesmu bijis radikāls šī seriāla cienītājs, tomēr man nākas atzīt, ka pa reizei tas spēj lieliski sasmīdināt. Jā, seriālam ir acīmredzami mīnusi - stipri novecojusī pieeja ar "laugh track", Dženas tēls, brīžiem nepietiekami asprātīgais scenārijs, un tomēr pārītis Rojs un Moss bieži spēj uz saviem pleciem šo veidojumu iznest saulītē.
Patiesībā seriāla ceturtā sezona bija diezgan laba, iespaidu par to gan nedaudz sabojāja pēdējā sērija, kuru par labu es nenosauktu pat vislielākajā reibumā (kā zināms, esmu atturībnieks un reibums man bieži negadās). Tā kā raksturīgā stilā arī šajā sezonā ir tikai 6 sērijas, pastāstīšu nedaudz par katru no tām.
"Jen the Fredo" - sērijas centrālā varone ir Džena, kura izlūdzas "entertainment manager" statusu uzņēmumā, nezinot, ka pamatā šis pienākums paredz prostitūtu algošanu priekšnieka draugiem un biznesa partneriem. Tikām Rojs ir depresijā, jo viņu pametusi draudzene, pat no viņa neatvadoties. Bet Moss gatavojas lielam "Dungeons & Dragons" vakaram. Brīžiem patrula, bet kopumā gana smieklīga epizode, kas ieviesa lielisko "Shithead of the Year" balvu.
"The Final Countdown" - Moss piedalās televīzijas raidījumā, kur no pieejamajiem burtiem jāveido iespējami garāks vārds, tur viņš pārliecinoši uzvar un tiek uzaicināts par biedru super elitārā šīs spēles spēlētāju klubā, kur baisākajiem gīkiem līp klāt super seksīgas groupies. Tikām Rojs cenšas pārliecināt savu jaunības dienu čomu, ka viņš nestrādā par logu tīrītāju. Veiksmīga sērija, kuras vājākā daļa saistās ar Dženas mēģinājumiem piedalīties iknedēļas vadības sapulcēs.
"Something happened" - Rojs, kuram sāp mugura, dodas pie masiera, kas viņu nobučo uz dibena. Rojam par to ir milzīgs šoks, un viņš iesniedz prasību tiesā. Duglass tikām ir pievērsies kaut kam ļoti līdzīgam kā The Secret, un ir šīs sērijas zvaigzne. Džena ieķeras kādas grupas taustiņniekā. Vēl viena laba sērija, lai gan tiesas aina bija pārāk stiepta.
"Italian for Beginners" - sērija, kurā Džena pārmaiņas pēc ir smieklīga. Alkstot priekšniecības atzinības, viņa izliekas, ka prot itāļu valodu un tiek noalgota kā tulks darījumu sarunām ar kādu itāļu finansu ekspertu. Kamēr sarunas notiek telefoniski un Dženas vietā itāļu valodu pārvalda dators, viss ir kārtībā. Rojam tikām ir jauna draudzene, ar kuru viss būtu labi, ja vien Rojam nebūtu radusies apsēstība pēc tam, kad sieviete viņam pastāstījusi, ka viņas vecākus nogalinājis ugunsgrēks, kas izcēlies ūdens atrakciju parkā jūras lauvu šova laikā. Moss noslīcina savu telefonu podā un mēģina tikt pie bezmaksas iPhone. Sezonas labākā sērija.
"Bad Boys" - Rojs un Moss nobasto pusi darba dienas, lai nebūtu jāiet uz kāda kolēģa sveikšanas pasākumu. Moss, kurš nekad mūžā neko nav bastojis, kādā brīdī sāk kļūt nevaldāms. Džena tikām piedalās jau minētajā ballītē, kura izvēršas par vienu visai īpatnēju pasākumu, kurā beidzot priekšniecība uzzina, ka IT nodaļas vadītāja vispār neko nezina par datoriem. Bet kā jau tas šajā seriālā pieklājas, seku tam nav. Ne viss šajā sērijā nostrādāja, bet kopumā - gana veiksmīga epizode.
"Reynholm vs Reynholm" - visa sērija ir centrēta ap Duglasu, kuram pēkšņi nez no kurienes atgriežas viņa pazudusī sieva, pieprasot milzīgu kompensāciju par šķiršanos. Duglass izlemj sevi tiesā pārstāvēt pats, un gatavojas tai vairākas dienas, šūdams uzvalku. Unikāli nesmieklīga epizode. Kā lasīju IMDb, teju visi skatītāji bija sajūsmā par Mosa ainu tiesas zālē, bet man tā nemaz nepatika. Patiesību sakot, es pat nezinu, vai tur vispār bija kaut kas, kas man patiktu. Rojs vispār šeit bija labākajā gadījumā fona personāžs. Ak, jā, atgriezās sen neredzētais Ričmonds, bet viņa tēls jaunajā veidolā mani neuzrunāja.
Pēc IT Crowd standartiem šī nebija slikta sezona - labu epizožu bija vairāk kā sliktu, reizēm arī mazāk tīkamie personāži varēja uzspīdēt. Bet, protams, līdz izcilībai te ir kā līdz mēnesim. Un man patiešām gribētos vairāk ar datoriem saistītu joku (ja kas - ņirgāšanās par Windows Vista nav pati aktuālākā tēma).
2010-08-02
comments powered by Disqus