Diennakts bez miega

2010-10-16

Sākotnēji nemaz nebiju plānojis vakar/šodien izpildīt 24 stundu negulēšanas punktu no mana 101 uzdevuma saraksta. Taču beigās vienkārši nebija izvēles - no slēpņošanas pa Siguldas mežiem atgriezāmies ap 4:30, cēlies biju 6os, kur tad problēma vēl pusotru stundu palikt nomodā?
Patiesībā izrādījās - ir gan problēma. Viens ir neaizmigt, aukstā un lietaini sniegainā laikā brist pa meža takām vai kaut vai braukt pie stūres (putenī nemaz nevelk uz čuči), bet kas pavisam cits - dzīvoklī, kad nekā tāda, ko obligāti vajadzētu darīt, arī nav. Nācās ļoti smagi sevi piespiest neatrubīties, lai gan visu laiku uz to pusi gāja, jo miegs nāca tā, ka nespēju noturēt koncentrāciju, lai, piemēram, izlasītu kādu Šprot-ekspress rakstu vai nedaudz pavirzīties uz priekšu Monkey Island spēlēšanā.
Un ja tā padomā, šī varētu vispār būt tikai otrā reize, kad izturēju negulējis 24 stundas visā manā dzīvē - pirmā bija leģendārajā Bū dzimšanas dienā 10.klasē, bet tie tomēr bija citi laiki (vairāk nekā pirms 10 gadiem).
Un lai arī es nemaz neesmu nosaucams par guļavu - šādiem izgājieniem laikam jau neesmu radīts. Es labāk savas nepieciešamās 6as stundas miega iegūstu naktī, nevis pa dienu.