Всемъ
music — USSR — 1988

8.0
Grupas AVIA nosaukums atšifrējas kā "Anti-vokāli instrumentāls ansamblis", un jau par šādu nosaukumu vien grupa manās acīs varētu izpelnīties pāris plus punktus. Muzikāli šis ansamblis, kas izauga no citas (kā runā) visai interesantas grupas - "Странные игры" - būtu saucams par padomju "Madness". Proti, tā ir grupa, kas spēlē mūziku, kura ir daļēji saucama par ska, daļēji - par new wave, daļēji - par sintīpopu, un daļēji - par vienkāršu balagānu. Līdz ar to Latvijā šādus ansambļus droši vien sauktu par sviestroka izpildītājiem. Pie grupas ietekmēm noteikti vajadzētu minēt vēl arī 10CC, jo ir neiespējami, klausoties šīs grupas dziesmu "Я не люблю тебя", nedomāt par 10CC "I`m not in Love".

Patiesībā šis ir sasodīti izklaidējošs ieraksts, kurš par spīti savam nedaudz balagāniskajam noskaņojuma ir kolosāli klausāms, pilns asprātīgiem gājieniem (teksta ziņā esmu sajūsmā īpaši par"Урок русского языка, часть II (Дом) ar, manuprāt, ļoti precīzo piedziedājumu:
"Дом" по-немецки будет "дер хаус",
По-английски "дом" будет "хоум".
Больше я слов иностранных не знаю,
Да и с этими слабо знаком...

(kas atbilst gan krievu, gan daudzu citu lielo tautu izpratnei par nepieciešamību apgūt citas valodas).
Grupas īpašo skanējumu lielā mērā veido taustiņnieks Nikolajs Gusevs, kurš vienlaikus ir arī tās dziedātājs ar visai īpatnēju balsi, kurā saklausāma zināma līdzība ar Viktoru Coju (kad viņš vēlas šādu līdzību radīt).
Varu teikt, ka šī grupa man kļuva par patiešām pozitīvu pārsteigumu - sviesta žanrā tomēr arī ir ļoti svarīgi rūpēties par to, lai tu būtu ne tikai smieklīgs tālab, ka tev uz skatuves ir daudz vingrotāju, bet ir vēlams, lai šāda grupa būtu saistoša arī ierakstā, un par "AVIA" varu atzīt, ka tā ļoti veiksmīgi ar šo uzdevumu tiek galā.
2011-07-05
comments powered by Disqus