Pasaules čempionāts hokejā: sajūtas Helsinkos

2012-05-03

Mazāk kā pēc diennakts sāksies pasaules čempionāts, un liela daļa tā spēļu norisināsies pavisam netālu - tepat Helsinkos, dažu kilometru attālumā no manas tagadējās mītnes vietas. Dīvainā kārtā gan pilsētā neesmu novērojis vēl pilnīgi nekādas liecības gaidāmajam čempionātam. Neredz ne reklāmas plakātus, ne savlaicīgi sabraukušus fanus, dzīve rit ierastajās sliedēs un pagaidām neizskatās arī, ka kādi "saunas" ļaudis grasītos kaut vai kopīgi televīzijā sekot Somijas izlases gaitām.
Kas attiecas uz mani - baigā škrobe, ka Latvija spēlēs Stokholmā un nevis Helsinkos. Tāpat visai izteikti nesimpatizē biļešu cenas uz spēlēm Helsinkos (Stokholmā cenas ir daudz pieņemamākas): uz Somijas izlases spēlēm lētākās biļetes ir 155EUR cenā. Relatīvi lētas (35 EUR/gab) ir biļetes uz spēlēm Francija-Kazahstāna, Baltkrievija-Francija un Kazahstāna-Baltkrievija. Taču šādus mačus es neuzskatu arī to 35 eiro vērtus esam - nav tā, ka mani ļoti interesētu apskatīties, kā savā starpā cīnās komandas, kuras cīnās par vietas saglabāšanu stiprāko grupā. Nākamais cenu līmenis ir spēles par 70EUR - tādas, kur spēlē viena laba komanda un viena ne visai - piem., Kanāda pret Franciju. Atkal jau - gan dārgi, gan visticamākais - ne pārāk aizraujoši. Tikām Kanāda-ASV, protams, atkal ir tajā pašā 155EUR cenu grupā.
Tikām Stokholmā uz Zviedrija-Krievija lētākās biļetes ir ap 45EUR, bet spēle Latvija-Vācija būtu apmeklējama pat par 15 EUR.
Un saki vēl, ka pasaule nav netaisnīga!
Ja kas - cik lasīts, Somijas biļešu cenas nepatīk arī pašiem somiem un var gadīties, ka mājinieku spēlēs arēna nebūs pilna. Kas, manuprāt, būtu ļoti smaga izgāšanās.