What Did You Expect from the Vaccines?
music — UK — 2011

7.5
"Vakcīnas" šī gada Positivus festivālā pildīs "jaunās un aktuālās" rokgrupas funkcijas, jo visai droši var apgalvot, ka neviens cits šī festivāla dalībnieks vienlaikus neatbildīs abiem diviem šiem kritērijiem - galvenokārt tāpēc, ka vispār rokgrupu tur būs maz. Un kas gan labāk varētu pildīt šo lomu, ja ne grupa, kas patlaban patiešām ir aktuāla - tās debijas albums britu topā pagājušogad aizsniedzās līdz 4.vietai un arī vairāki šī albuma singli bija visnotaļ veiksmīgi.
"Vaccines" formula ir visai vienkārša - viņu spēlētā mūzika balstās uz tiem principiem, ko pirms vairākiem gadu desmitiem praktizēja The Ramones - spēlēt ātri un raupji visai vienkāršu un ausij draudzīgu popmūziku, ik pa brīdim iestarpinot arī kaut ko drusku griezīgu un mazāk piemērotu tavai vecmāmiņai. Iespējams, tieši sekojot Ramones paraugam, Vaccines pat izlaida kā singlus divas dziesmas, kuras ilgst mazāk par divām minūtēm - tā tomēr nav sevišķi populāra prakse. Turklāt viena no šīm dziesmām visai droši ir saucama par vienu no albuma veiksmīgākajām kompozīcijām - "Norgaard":

Ja kas - šī dziesma ir veltīta dāņu supermodelei Amanda Nørgaard, nav gan tā, ka manā skatījumā tam būtu liela nozīme. Pieņemu, ka nākamā dziesma ieraksta - "Post Break-Up Sex" nav veltīta šai pašai meitenei, taču arī šī ir viena no šī ieraksta veiksmīgākajām dziesmām. Un vēl, protams, "Wetsuit". Es patiesībā brīnos, kā tas sanāca, ka šī dziesma bija čārtu ziņā mazāk veiksmīgais no albuma singliem - jo tā ir ieraksta himniskākā dziesma, viens no tiem skaņdarbiem, kam vajadzētu īpaši spēcīgi skanēt koncertos. Plus šī esot pirmā dziesma ever, kuras videoklips tapis crowdsourcing veidā, izmantojot Instagram.
Jāatzīst, ka "Vaccines" mūzika ir visai amerikāniska - līdzās Ramones viņu elku vidū droši vien ir arī Weezer, un es jau pa lielam esmu visa britiskā cienītājs, bet vienlaikus - dziesmas ir īsas un lipīgas, līdz ar to šo grupu es noteikti gribēšu redzēt arī dzīvajā, jo īpaši tāpēc, ka šāda iespēja būs. Vai es ietu uz koncertu, kurā uztātos tikai The Vaccines? Labs jautājums, uz kuru atbilde ir - varbūt.
2012-07-17
comments powered by Disqus