Chicken Run
film — UK — 2000

6.0
Animation actually. It might be inventive and quite professionaly arranged in the category of stylistics but overall it`s a complete bore. The fun factor was not as high as it should be.
Pasaulei Niks Pārks vislabāk ir zināms kā Vollesa un Gromita radītājs, taču arī "Chicken Run" izpelnījās visnotaļ labus vērtējumus no kino mīļu puses. Šajā plastilīna animācijas filmiņā mēs redzam bēgšanas mēģinājumu no vistu fermas, arī Volless un Gromits šeit parādās kā trešā plāna personāži.
Tīri no animācijas viedokļa "Chicken Run" neapšaubāmi ir ļoti veiksmīgs darbs, bet tīri kā multfilma - ne visai. Lai gan es sevi uzskatu par izteiktu angļu humora cienītāju, šajā multfilmā katastrofāli man trūkst svaiguma - viss ir kaut kāds klišejisks un samākslots (it īpaši tas attiecas uz "kruto" amerikāņu gaili, kurš gandrīz māk lidot). Ja Pārks nebūtu plastilīnists, es droši vien vispār neko pozitīvu šajā multenē nesaskatītu.
Viens no mīnusies - multene ir pārāk piemērota bērnu auditorijai, te ir ļoti maz tā, kas varētu mani kā relatīvi pieaugušu cilvēku ieinteresēt, pārsteigt.
Tomēr slikta tā arī nav, vienīgi līdzās citiem Pārka darbiem īpaši spoža tā neizskatās.
2004-02-17
comments powered by Disqus